95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Malerpaletten

Sådan vælger du det helt rigtige staffeli!


15-06-2015 Vist: 1342 gange.

Når du skal vælge det rigtige staffeli, bør du overveje hvilken lærredsstørrelse du vil arbejde med. Arbejder du oftest på større lærreder, vil et bordstaffeli ikke være at anbefale, men arbejder du derimod oftest med små lærreder, vil bordstaffeliet være det helt rigtige for dig. Vi vil her forsøge, at gennemgå de mest gængse kategorier indenfor staffelier, og håber at det kan hjælpe dig til at vælge det helt rigtige staffeli!

Oftest er det funktioner som støtte, størrelse, indstillingsmuligheder, positioner og hjul der er afgørende for valget af staffelier, der primært deles ind i følgende kategorier: Atelierstaffelier, akademistaffelier, feltstaffelier, kuffertstaffelier og bordstaffelier.

Atelierstaffelier

Støtte/Størrelse: Jo kraftigere konstruktionen og bunden af staffeliet er, jo bedre vil støtten være og du mindsker samtidig risikoen for rystelser og ustabilitet. De fleste atelierstaffelier er bygget op omkring en H-fod, der sikre en større stabilitet end det ses ved et trebenet staffeli. Den kraftige konstruktion og størrelsen af atelierstaffelier, gør dog staffeliet tungt, en smule uhåndterbart og er ikke velegnet, hvis du ønsker et staffeli som du let kan pakke ned eller transportere.Tilgengæld får du et staffeli, der vil holde i mange år, og som giver dig den optimale støtte!

Indstilling/Betjening: Atelierstaffelier kan, som alle andre, staffelier indstilles i højden. Nogle indstilles ved at klikke en split ud og manuelt løfte op, mens andre tilbyder håndsving der letter denne arbejdsgang, som ellers kan være tung. Desuden findes atelierstaffelierne med en lang række faciliteter; skuffer til opbevaring, aflægningshylde mm.

Position: Enkelte atelierstaffelier kan tilbyde skråstilling og vandret justering.

Hjul: De fleste atelierstaffelier leveres med hjul (oftest låsbare), hvilket er en vigtig detalje når man kigger på så store, dyre og tunge staffelier.

Akademistaffelier/Studiestaffelier

Støtte/Størrelse: Akademistaffeliet er et mindre og lettere trebenet staffeli. Akademistaffeliet vil ofte være et rigtig god sted at starte, hvis du lige er begyndt at male. Akademistaffelier fås i forskellige størrelser. Størrelsen kan varierer utroligt meget, så det er vigtigt at du undersøger om et akademistaffeli vil kunne give dig den støtte du har brug for. Det kan sagtens lade sig gøre, at finde et solidt akademistaffeli, der som ofte vil være en rigtig god start.

Indstilling/Betjening: Højden for akademistaffelier indstilles oftest ved at klikke en split ud og løfte op i staffeliet. Mange akademistaffelier kommer desuden med aflægningshylde.

Position: Nogle akademistaffelier vil have bukkefunktion, hvilket betyder at du har mulighed for at ændre hældningen en smule under dit arbejde.

Feltstaffelier

Støtte/Størrelse: Feltstaffelier er lette, let transportable, trebenede staffelier. Stabilitet, størrelse og støtte varierer meget fra modellerne der er på markedet, så ligesom med akademistaffelierne, er det vigtigt at du undersøger om den enkelte model opfylder dine krav til støtte, størrelse og stabilitet.

Indstilling/Betjening: Højden for feltstaffelier indstilles oftest ved at klikke en split ud og løfte op i staffeliet. Modsat atelierstaffeliet og akademistaffeliet, har feltstaffelier oftest ikke aflægningshylde eller andre faciliteter.

Position: Feltstaffelier kan oftest tilbyde skråstilling og vandret justering.

Kuffertstaffelier

Støtte/Størrelse: Det smarte ved kuffertstaffelierne er, at de kombinerer feltstaffeliet, akademistaffeliet og malerkassens faciliteter. Det er et trebenet praktisk staffeli der er kombineret med en malerkasse til opbevaring. Det er meget pladsbesparende og et let at transportere, hvilket gør det meget attraktivt.

Bordstaffeli

Støtte/Størrelse: Bordstaffeliet er det mindste staffeli og som navnet røber, kræver det et bord at arbejde ved. Bordstaffelier kan både være trebenede eller med H-fod. Igen, vil H-foden give mere stabilitet og støtte ved længerevarende arbejde og vil ofte også have flere indstillingsmuligheder.

Indstilling/Betjening: Ofte er der ikke så mange indstillingsmuligheder for de trebenede bordstaffelier, hvorimod bordstaffelierne med H-fod, vil have flere indstillingsmuligheder. 

Find din nærmeste forhandler af kvalitetsstaffelier på www.jbf-art.dk

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"