95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Malerpaletten

Et eksperiment med Rembrandt softpasteller!


20-08-2015 Vist: 218 gange.

Månedens kunstner - Ralph van der Made 


Hvert år organiserer Snedkernes Efterårsudstilling en møbeludstilling med udgangspunkt i det eksperimenterende møbel. Snedkernes Efterårsudstilling har faste designere tilknyttet, men hvert år kan man indsende ideer og blive udvalgt som gæsteudstiller. Ralph van der Made er for anden gang udvalgt! 

Temaet for årets udstilling er "petit" - det lille elegante møbel. Møblerne, der udstilles

, skal samtidig have en relation til den klassicistiske arkitektur af Øregaard Museum, der i sin tid blev tegnet af den franske artitekt Joseph Jacques Remée. 

"Med min stol håber jeg at inspirere besøgende til at se mere på detaljerne af museet. Udover den geometriske form af stolen, har jeg eksperimenteret med farver og behandlingen af træet. Jeg har eksperimenteret med kobber, iret kobber, linolie, pigmenter og soft pasteller fra Rembrandt" siger Ralph og fortsætter, "Jeg har valgt at arbejde med Rembrandt softpasteller på grund af den fantastiske intense farve, som de giver. Farvene på Øregaard Museum er meget afdæmpede, så Rembrandt Ultra Marine vil give stolen et stærkt udtryk". 

       

Det endnu ubehandlede træ ^

For Ralph har fremgangsmåden ligeledes været eksperimental og udforskende.

Stolen og træet er afrenset med grundrens, hvorefter det første lag med Rembrandt Ultramarin softpastel er påført direkte. Herefter er farven fordelt og tværet ud (med fingrene og en mindre pensel til hjørnerne). Det løse kridt blev fjernet med en pensel, og en ny omgang softpasteller blev påført. 

For at den smukke farve kunne holde har stolen ligeledes fået 3 gange lak; 1 lag "2 lag system klar lak" og herefter 2 lag med klar lak, men som Ralph siger; det er stadig et eksperiment, så jeg må se, hvor mange lag lak, jeg skal give stolen, før den er helt mættet". 

Vi ville naturligvis gerne vise dig det endelige resultat, men det skal først vises på udstillingen, som du jo i stedet kan besøge.

 

        

      

Vil du se mere af Ralph's arbejde, finder du ham her www.ralphvandermade.com eller www.instagram.com/ralph_van_der_made

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"