95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Kunstner

Fordele og ulemper ved at låne med sikkerhed i kunst


15-11-2019 Vist: 138 gange.

At låne penge er ikke altid en dans på roser. For selvom folk ofte låner penge for at gavne dem selv, så er det da også set i verdenshistorien, at selv store ejendomsfirmaer er gået nedenom og hjem grundet overbelåning.

I dette blog indlæg vil vi se nærmere på hvilke fordele og ulemper der findes ved at låne med sikkerhed i sine kunstværker:

Fordele

Den største fordel ved at låne penge imod kunst er, at du rent faktisk kan få likvide midler til rådighed. En kunstsamling har nemlig en værdi som gør den attraktiv at bruge som sikkerhedsstilling til et lån.

Har din kunstsamling med en værdi på flere millioner, så kunne du i princippet tage et lån og bruge det til udbetaling til et udlejningsejendom, som kunne skabe dig en ekstra indtægt.

Ulemper

For at kunne låne penge med sikkerhed i din kunstsamling, så kræver det, at din samling har en hvis størrelse. Har den ikke det, så vil din samling nok ikke kunne bringe mange penge ind.

Samtidig er lån med sikkerhedsstillelse i kunstværker også ofte en smule dyrere end hvis du eksempelvis valgte at stille sikkerhed i ejendomme. Det skyldes selvsagt at værdien på kunstsamlinger typisk varierer mere end andre investeringer. Dog er lån med sikkerhed i kunst ikke så dyre som de lån du kan finde på sider som quicklån.nu.

For overhovedet at kunne få et lån så skal din kunstsamling også værdiansættes. Her skal du være opmærksom på at låneinstitutter typisk heller ikke vil låne til den fulde værdi af dit kunst. Det skyldes at kunst har den risiko, at det også kan falde i værdi. Og det bliver lånevirksomheder nødt til at tage hensyn til i deres risikovurdering.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"