95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til 1234

Guide: Find den rette belysning til at fremhæve hjemmets kunst


19-10-2020 Vist: 37 gange.

Når du har investerer i flot og stor kunst, så skal det også have en central og tydelig plads i hjemmet. Derfor investerer mange også i belysning med den eneste funktion at lyse på kunstværkerne og fremhæve dem, så de kan blive ved med at have en central placering, også efter mørket er faldet på. Skal du have en belysningsløsning til din kunst? Så læs med her, og bliv klogere på, hvad du har brug for.

Hvordan vælger du den rette belysning?

De mest gængse løsninger indenfor galleribelysning er spots fra loftet, aflange lamper – ofte med led lystofsrør - over kunstværket eller en simpel væglampe ved siden af eller over kunstværket. Hvilken løsning, der er det rette for dig, afhænger af dine præferencer, men også af kunstværket og hvilket form for belysning der passer til det.

Når du skal finde den rette galleribelysning til dit hjem, kan du altså med fordel overveje:

  • Hvilken type lampe passer til kunstværket, og hvor meget må lampen kunne ses?
  • Hvorfra skal lyset falde ind på kunstværket?
  • Hvor meget og hvor stærkt lys, har du brug for?
  • Hvor meget må belysningen koste?

Led lysrør eller spots?

En forskel på f.eks. spots og gallerilamper med LED lystofsrør er også holdbarheden af pæren eller røret. Typisk har et led lysrør en noget længere levetid end en almindelig pære. Derfor kan det være et økonomisk godt valg. Desuden er led lystofsrør bedre for miljøet i forhold til almindelige lysstofrør. Det kan altså være det rette valg, hvis du er på udkig efter en billig og energibesparende løsning.

Spots derimod er en enkel og forholdsvist usynlig løsning, som kan give lys direkte på kunstværket i stedet for oppefra. Det kan altså være den rette løsning, hvis du ikke ønsker, at en lampe skal forstyrre indtrykket af kunstværket.

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"