95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Mogens G. Lindenholt

Når bare enden er god


01-09-2013 Vist: 63 gange.

Når bare enden er god!

Oscar Wilde sagde engang: ” Jeg kan modstå alt her i verdenen, undtagen fristelser”.  Og jeg må indrømme, at jeg har det lidt på samme måde. I hvert fald lod jeg mig friste her forleden til at kigge nærmere på, hvad MAS havde udviklet sig til i den senere tid, hvor der er lavet meget om, kommet mange nye tiltag til og mange nye kunstnere til.

Med megen entusiasme og med stort mod satte jeg mig med et glas rødvin ved computeren. Nu skulle der ses kunst og få svar på de spørgsmål, jeg så længe havde gået med. Ja, jeg havde det næsten som køerne, der om foråret bliver lukket ud på markerne, det kunne ikke gå stærkt nok. Havde jeg i mit blog-indlæg ”Billedstorm eller Visioner” haft tendens til at være for pessimistisk, eller havde MAS udviklet sig til at gå i den rigtige retning? Og ja, hvad er den rigtige retning?

Men som sagt gik jeg på kunstkig og droppede straks traditionel visning, der var på 2.420 sider! Så dog 20-30 sider. Personlig ville jeg nødigt selv være på side 1000, så jeg gik hurtigt over til Alle, hvor der var lidt større billeder og lidt mere spændende og farverigt at se på. Ind imellem stødte jeg på nogle interessante og godt udførte billeder, men i længden virkede det at kigge på så mange billeder ligeså sjovt, som at se en motorvejsulykke i slowmotion. Man bliver langsomt immun overfor billeder, og mister overblikket og evnen til at skelne mellem billedernes kvalitet og kvantitet. Jeg kan ikke se værdien i en sådan fremvisning af en række billeder i een uendelighed. Det er ligesom at spørge sig selv: Hvor lang er en snor? Hvem gider og sidde og bladre sig igennem disse sider? Men måske ligger der en helt anden idé bag?

Derimod synes jeg, at det er utroligt spændende og et dejligt initiativ, man har taget med hensyn til udstillingsmuligheder, hvor man giver mulighed for, at alle kan deltage, hvis man vil. Jeg har selv sagt ja til at deltage og lagt min profil ind, selvom jeg synes, at jeg har udført min ”værnepligt” på det område. Men man ved jo aldrig, hvad det kan føre med sig hen ad vejen. Nu er det selvfølgelig op til udstillingsstederne, om de gider se lige mine billeder? Også ArtBazar er en rigtig god ide´, som jeg dog ikke rigtig kan se mig selv i for tiden. Og det fører mig så over til et andet spørgsmål, jeg længe har gået med omkring min egen tilstedeværelse på MAS.

Da jeg i sin tid kom til MAS, var jeg i den situation, at jeg havde været tvunget til at nedlægge min hjemmeside p.g.a. overgang til efterløn. Det var naturligvis meget mod min vilje, men da Skat ellers ville fortsætte med at beskatte mig som selvstændig, måtte jeg bøje mig. Jeg havde i 1999 været medskaber af kunstnergruppen Faktor 8, der desværre blev opløst i 2002, så nu havde jeg ikke noget vindue udadtil, før jeg fandt frem til MAS. Her så jeg muligheden for at få et nyt vindue samt at få en dialog med en masse andre kunstnere, der enten var på vej eller måske allerede var nået længere end jeg selv. I den tid jeg har været på MAS har der været utallige ændringer og nye tiltag, bl.a. hjemmesider m.v.. Men da jeg i forvejen har min egen hjemmeside under udarbejdelse igen (den er bare ikke færdig endnu af flere forskellige årsager), har jeg ikke haft den store interesse i at sige ja tak. Jeg har dog med interesse fulgt Knuds kurser i hjemmeside-opsætning, som har været ret fine. Blot må jeg tilføje, at hvis vi alle fulgte hans gode råd om, at være den første, der dukker op, når nogen googler sig ind, så bliver der trængsel på 1.pladsen.

Når jeg har fået lyst til at sidde her og skrive det her til jer, så er det i håbet om, at der også iblandt jer er mange, der som jeg kunne tænke sig, at MAS kunne bruges til noget mere aktivt og givende kunstnerne imellem. Én ting er, at vi roser hinandens billeder, eller undlader det, fordi vi ikke får set hinandens billeder p.g.a. mængden, en anden ting er, at vi jo næsten arbejder som hinandens konkurrenter. Hvorfor det? Ligegyldigt hvor gode og dygtige vi hver især er, kan vi ikke hver gang få succes. Indimellem ryger vi alle ind i en fiasko. Så betragt den som komposten til den næste succes, og det kunne vi jo ligeså godt gøre sammen. I mine mange år som kunstner har jeg snakket med mange andre kunstnere, de fleste klogere end mig selv. Jeg har i hvert fald lyttet til dem, og nogle af dem har jeg endog lært meget af. Måske kunne vi også lære noget af hinandens erfaring. Måske kunne vi bruge hinanden, hvis vi har udstillingsmuligheder på gallerier, f.eks. en maler, der supplere med en keramiker eller skulptør eller omvendt? Mulighederne er mange i sådan et forum som MAS, hvor vi skal passe på, at det ikke bare bliver til en billedfabrik, der bare vokser og vokser, men hvor kvaliteten måske ikke helt kan følge med. Man skal stadig have de kloge ord med i baghovedet: ”Den, der går i andres fodspor, kommer aldrig foran!”

Mange kunstnerhilsner

Mogens

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

1234
Hej Mogens Tak for dit indlæg. Jeg håber der vil opstå en god debat ud fra dine tanker. Jeg er glad for at du finder mine tekster om hjemmesider brugbare og relevante. Lige det med at ligge nr. 1 - der er det jo sådan at i Google, er der en "ledig" første plads for alle søgeord (og kombinationer af søgeord), man kan forestille sig. Der er naturligvis kun én der kan ligge nr. 1 hvis du søger på ordet "Kunst". Men søger du på "kunst akrylmaleri" vil du finde en anden på første pladsen. Og søger man endnu mere specifikt, fx "kunst akrylmaleri århus", vil der dukke en helt tredje op på førstepladsen. Nå - det var bare lige en kort bemærkning - ser frem til at følge med i tråden. :o), Mvh Knud
02 September  2013

Vis flere

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"