95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til ebbagrethe Møgelvang

Udstilling Stemning og aftryk af Livet


06-06-2012 Vist: 138 gange.

Stemning og ekspressiv aftryk af livet

I de kommende to uger afholder to kunstnere fra Kunstgruppen Myrki, Anina Belise Pouls og EbbaGrethe Møgelvang, deres såkaldte 20 års jubilæumsudstilling. Farver, former og fantasi er skildret medintensitet, og sikre penselstrøg og brug af spartel, der gør, at man ikke går ligegyldig forbi kunstnernesværker. Væggene i Tinggalleriet på Torvet i Ebeltoft vil danne baggrund for ekunstnerne selv og med værker af vidt forskellige motiver og materialer, men som tilsammen giver en dynamisk helhed.

Begge kunstnere er ganske garvede i faget, og har således talrige udstillinger bag sig i ind-og udlandet. Ligeledes har de været på kunstskoler i Frankrig sammen, og senest var de sammen i Skagen for at se åbningsudstillingen af P.S Krøyers værker . Så deres venskab er tæt sammensat af passionen og interessen for kunst og kulturelle oplevelser.

Anina Belise Pouls´ kunst er figurativ og fantasifuldt, og alle hendes malerier males med oliefarver ogspartel. Det er tit utallige lag, der skal til for på denne måde opstår der figurer og dyr efterhånden som

arbejdet skrider frem. Disse forsøger hun ofte at fremhæve, men øjne ser forskelligt og beskueren sermåske noget andet i et værk end hun gør. Anina elsker at arbejde med oliefarvernes mulighed for at gå idybden via den langsomme tørringstid malingen har, idet formen ændres gennem bearbejdningen ogstrukturen på lærredet. Hendes brug af farverne er ofte et udtryk for en stemning eller bevægelse hunglimtvis har oplevet.Inspiration og kundskaber har hun fået på adskillige malerkurser både i ind ogudland samt kurser hos Gerda Swane.

Ebba Grethe Møgelvang´s kunst er ekspressiv abstrakt og figurativt, hun maler både med akryl ogoliefarver. Hendes kunst er altid præget af en søgning efter harmoni, nærhed og intensivitet af mødetmed andre mennesker og steder. Hun maler gyldne øjeblikke, med aspekt af livsglæde, skønhed ogvidunderlige farver. Perspektiverne er både lokale og internationale, hvor en spontan kærlighed til livet,og det at fremstille en god historie til beskueren, er grundsubstansen, der på fabulerende vis kommer udpå lærredet, således at det moderne menneske kan føje et aspekt til sin livshistorie via de oplevedemaleriers dejlige intense farver. Inspiration og kundskaber er erhvervet på kunstskoler I Frankrig ogDanmark samt timer hos kunstner Mc Lean. Det er nu 20 år siden hun solgte sit første maleri til enkunde fra Australien, og denne milepæl symboliseres med denne udstilling i Ebeltoft, hvor Grethesfarmors slægt har sine dybe rødder.

Der er fernisering fredag den 8 juni kl 11-17.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"