95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Mette Enøe

Glaspatch Kunstmosaik i gave til dronningen "Dazzling Daisy"


18-04-2010 Vist: 2595 gange.

" Dazzling Daisy" - Gave til dronningens 70 års fødselsdag

18. april 2010

 

Her bringes teksten fra Dagbladet d. 16 april. - Dronningens 70 års fødselsdag  

- Kan læses online på www.sn.dk/artikel/55945:Faxe--Dronningen   Her kan ligeledes se billeder fra Dagbladet.

" Haslev/Amalienborg: Selvfølgelig ligger der også en gave fra Haslevs fine glaskunstner Mette Enøe på monarkens gavebord i anledning af de 70 år. Mette Enøe var selv inde med den onsdag eftermiddag - aflevering i Det gule Palæ i Amaliegade mellem kl. 9 og 15.30 - og "heldigvis kunne jeg holde lige uden for, den er da lidt tung", siger Mette Enøe.

"Den" er glasmosaikken, som hun har komponeret specielt til dronningen med kælenavnet Daisy, og midt i det hele er nemlig Daisy-blomsten, som er dronningens yndlingsblomst, desuden et diadem, en hermelinskåbe, langt glashår og en elefantorden - og så er gaven vedlagt et personligt brev fra Mette Enøe, hvori hun skriver, at hun fik inspirationen, da hun her i det tidlige forår gik i Jernbanegade og i Imerco - det skriver hun dog ikke - og så et påskeæg, designet af dronningen.

Straks begyndte Mette Enøe at tænke kreativt i farver og mønstre og glas, som hun har gjort det, siden hun fik foden under eget arbejdsbord, det er ikke længere siden end i 2003, men hun har på rekordtid slået sit navn fast, og det er jo allerede flere år siden, hun var mester for den nye Faxe Kommunes kommunevåben i glas og med til at kreere borgmesterkæden, og hun sælger til flotte priser mange steder - men hun bevarer, som hun siger, sit dejlige job på deltog i CP Kelko, før Pektinfabrken i Ll. Skensved, hvor hun er laboratorietekniker og har frie hænder.    

Se værket på www.glaspatch.dk

Gaven til dronning Margrethe - 80 gange 100 cm - ville nok i fri handel koste 10.000 kr, og hun håber, at dronningen bliver glad, hun tror i hvert fald at det er lige hendes stil. Skulle det imidlertid vise sig, at det ikke er tilfældet, eller at der ikke er plads, sådan at den ikke anvendes af fødselaren selv, beder hun om - eventuelt hvis den skænkes til bortauktionering til et godgørende formål - at "kende dens skæbne, da alle mine mosaikker står mit hjerte nær", som det hedder i brevet fra Allégade i Haslev til Amalienborg."

Der er tænkt symboler ind i gaven til dagens kendteste 70 års fødselar.

 

Se mere på www.glaspatch.dk

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"