95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til frank monrad christensen

"Fri Kunst" ?


13-04-2010 Vist: 2769 gange.

Hvad er "Fri Kunst" ?

Når jeg skriver om fri kunst, tager jeg udgangspunkt i min pædagoguddannelse.

Jeg er som pædagog uddannet på et Rudolf Steinerseminarium, der er en uddannelse, som lægger vægt på det musisk-kreative. Denne uddannelse har umiddelbart inspireret mig i min videre kunstneriske udvikling.
Men jeg har efterfølgende også erkendt, at Rudolf Steiners kunstforståelse kan være begrænsende og ensrettende. Det er i den sammenhæng tankevækkende, hvor meget Steinerelevers kunst ligner hinandens - uanset om den er fremstillet i Danmark, Tyskland eller USA.
Bl.a derfor er det min opfattelse, at ægte kunst er til for folket og ikke kun en lille "Kulturelite".
- Derfor må en fri
kunstnerisk udvikling aldrig blive styret af få teknikker og dogmer (eller forbigående trends) !

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Gerald Nyegaard
Hej Frank, det er ret tankevækkende, det du skriver, og tak for oplægget til dybsindige grublerier over kunst . Selv har jeg dog aldrig nogensinde oplevet, at der skabes kunst kun tiltænkt en lille "kulturelite". En anden ting er, at må gælde for al kunstnerisk udvikling, ikke kun den frie, at den aldrig må blive styret af få teknikker og dogmer, eller forbigående trends. En af de afgørende faktorer for at der kan skabes kunst ligger i kunstnerens evne til selvrefleksion, og den opdyrkes ikke af hverken dogmer eller forbigående trends. Om Rudolf Steiner ved jeg for lidt til at kunne udtale mig om ham, men det må være klart, at nutidens æstetiske praksis sikkert ikke svarer til datidens. Jeg ser begrebet "fri kunst" i denne henseende snarere indsnævrende end frigørende, da kunsten også her skal opfylde en betingelse for at opnå kvalitet af den (underforstået) rette (ægte) kunst. Selv har jeg det svært ved at udtale mig generelt om kunst. Nemmere har jeg det med at se billedkunstens grundlæggende princip. Bedst har jeg det i praksis ved kun at tage stilling til konkrete værker. Hvis disse værker beriger mig på en måde, at jeg bliver klogere på mig selv, er den teknik eller dogmet, som de er blevet frembragt efter, temmelig uinteressant. Med venlig hilsen, Gerald
20 July  2014

Vis flere

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"