95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til HMR-kunst

Er det virkelig spændende at gå på udstillinger?


09-10-2009 Vist: 2292 gange.

Jeg har selv opsat en del udstillinger, og jeg undrer mig stadig over hvad det er der får folk i massevis til at komme og se dem.

Hvis man nu kendte kunstneren først, og havde set hvad han/hun står for, så synes jeg det er spændende. Lidt ligesom at man undersøger noget om det land man har tænkt at feriere i.

Men nogle mennesker vil gerne vide lidt om hvad man kan vente, og andre tager det måske mere som en oplevelse.

Jeg har set min del af forfærdelig kedelige udstillinger, og forstår godt at det ikke er let at få den uinteresserede mage med.

På den anden side er jeg også blevet begejstret og mit hjerte har slået lidt hurtigere når jeg har set noget der bare var genialt.

Er det det som får folk til at komme?

Nogen gange har gæsterne bare været en kort tur inde og faktisk ikke set på billederne. Da har jeg spurgt mig selv hvad de ønsker at få ud af det? Hvad leder de efter? Hvorfor ulejlige sig indenfor dørren?

Især mine tusch-tegninger, som godt nok ikke er så store, men som ofte gemmer ting som man først opdager når man har stået og betragtet dem.

Ofte hænger der 9 billeder sammen fordi jeg får for lidt plads eller synes det er muligt, eller bare fordi jeg ikke selv kan vælge fra. Men måske er det forkert af mig, for alle ni får mange gange mindre opmærksomhed end ét af mine større malerier gør.

Eller hænger det sammen med at man hellere vil have et maleri hængende med farver på, end et sort/hvid lille billede.

Jeg ved det ikke! Måske er det godt jeg ikke ved det, for så kunne man fristes til at ville tækkes målgruppens ønsker. I stedet for kan jeg være den frie fugl der gør hvad der passer mig.

Hvis jeg føler for at lave et naturalistisk billede så gør jeg det. Hvis jeg føler for store armbevægelser og sammensmeltning af de farver jeg brænder for lige nu, ja så bliver det abstrakt. Hvis jeg gider sidde i 8 timer med en tuschtegning så jeg ender med krampe i hånd, ryg og skuldre, ja så er det det jeg gør.

De sten jeg maler er ved at være kedelige, for de er attraktive for mine kunder, og jeg kan næsten ikke følge med at male dem. De sælger sig selv, og nu er det kedeligt. Så meget at jeg virkelig skal tage mig sammen, og den sidste blev bare ikke pæn nok til at den får lov til at indgå i samlingen, Nej den ender med at blive malet over.

Hvis folk virkelig interesserede sig for kunst og ikke for matchende farver, så ville de kunne mærke den energi der ligger i billedet. Så ville de ønske at eje det billede der måske ikke er perfekt teknisk, men alligevel får hjertet til at slå lidt hurtigere fordi det har den energi der kan blive det suplement til deres egen.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

HMR-kunst

Tak for roserne. Jeg skriver bare hvad man som kunstner kan have af betragtninger til hele redeligheden imens den står på. Jeg behøver ikke at have ret, men man kan jo ikke andet end have en holdning når man står med sine børn til bedømning. :-),


13 April  2011

Vis flere

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"