95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Nye indtjeningsmuligheder for kunstnerne


af Jensen test 26-02-2010 Vist: 7301 gange.

Salget af kunst er faldet i løbet af finanskrisen. Familien Danmark og virksomhederne strammer op og skærer ned. Ægte kunst på væggene er en luksus og mange kunstnere mærker nedgangen i salget og dermed indtjeningen. Men måske er krisen også en chance for at opdage nye veje til indtjening?

 Erfarne kunstnere ved, at det kan være en fordel at have værker i forskellige prisklasser med på messer og udstillinger. Værker til både den store og den lille pengepung. Og netop til de sidstnævnte er der kommet nogle nye spændende muligheder, blandt andet fra firmaet illux.dk.


Jimmy Rhiger foran et af illux lærredstryk.Kunst på tapetet
Har du fx prøvet at få trykt kopier af dine originalværker på tapet eller wallstickers? Der er jo ingen der siger, at kunst absolut skal være på lærred i en ramme. Det giver dine kunder et prisbilligt alternativ, hvis de gerne vil have din kunst på væggen, men måske ikke har råd til originalen. På den måde får du måske et salg alligevel. Det allerbedste er, at du på denne måde kan sælge det samme værk mere end en gang. Er dine kunder mere konservative, kan du også få lavet det mere traditionelle lærredstryk i svæveramme.

Bestemmer selv størrelsen og motivet

På hjemmesiden illux.dk, kan man lave vægudsmykning, som indeholder ens egne motiver og ideer. Via hjemmesiden kan kunderne selv uploade deres fotografier, grafiske filer eller affotograferede kunstværker, og som en del af bestillingen vælger man selv præcis størrelse fra 20x20 cm op til 120x300 cm samt indramning. Via hjemmesiden får du automatisk at vide hvor stort billedet kan laves i forhold til antallet af pixels.
"Det er blevet rigtig populært, at få sine egne motiver lavet på lærred evt. med en svæveramme da det giver et meget levende og realistisk look. Hvis man ønsker en mere blank kvalitet med en smule klarere farver, anbefaler vi, at man vælger print på fotopapir, som limes op på en kraftig plade", forklarer Jimmy Rhiger fra illux.dk.

Lys- og vandfaste tryk

Uafhængigt af indramningstypen modtager man sit billede ca. 1 uge senere med posten klar til at hænge op på væggen. Hvis man ønsker professionel assistance til sit personlige kunstværk har illux.dk også en række dygtige grafiske designere, som kan udforme personlige kunstcollager eller popart i bedste Andy Warhol stil. Her er leveringstiden dog 2-3 uger.
Alle produkter bliver produceret i egne produktionsfaciliteter, og de garanterer at materialerne er de bedste du finder på markedet. Produkterne er vandfaste og falmer ikke i selv skarpt sollys.                                                                                                       

Ikke kun til kunst

Hos illux.dk har de ikke mærket noget til finanskrisen, da omsætningen siden opstarten har været jævnt stigende.
"Måske havde den positive udvikling gået endnu stærkere for os, hvis finanskrisen ikke havde været der, men det er svært at spå om. Det virker som om, at især forældrene ikke vil gå på kompromis med deres børn, selvom der måske er lidt slunkent i privatøkonomikassen. Kundestrømmen fra forældre, der skal have lavet billeder med deres børn er i hvert fald stadig stigende", siger Jimmy Rhiger fra illux.dk.
Illux.dk's produkter sælges hovedsageligt via illux.dk, dog er der også enkelte produkter, som f.eks. lærredsprints af kunstneren Kristian Von Hornsleth, som sælges igennem ILVA.

 Bagom illux.dk
Da de 3 unge iværksættere Anders Nees (28), Henrik Marker (28) og Jimmy Rhiger (27) i 2006 startede virksomheden illux.dk, var formålet at sælge fotokunst printet på lærred i størrelser efter kundens ønsker. I dag har sortimentet vokset sig en del større og bredere, men fokus er stadig på moderne og kundetilpasset vægudsmykning.
Har du lyst til at læse mere kan du besøge deres hjemmeside her: www.illux.dk
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Per Corell

 Jeh har været facineret af mulighederne siden jeg først indså dem. Jeg tror heller ikke at det er slut med det innovative som der er en masse af i denne model. Det er jo enda muligt når man mestrer et digitalt edditerings program, at forbedre på det tradisionelle maleri og et billede der ellers ville modsvare mange timers fordybelse, kan vældigt demokratisk, tilbydes almindelige mennesker og det var vel netop det jeg fandt enormt facinerende.  Når man kan lade et foto af e tmaleri være basis for en reproduktion, eller man kan zoome i et billede hvor det ellers aldrig var meningen, og der vil dukke et endnu mere unikt værk end det oprindelige op. Men nu kan jeg sikkert blive ved med at skrive mange sider, så i sidste ende tror jeg at fordi digitale tryk jo er en digital produktion, så vil nye emner opstå, kunst som hele vægge, hele vægge helt naturligt, dekoreret, osse fordi dekoration er blevet så misforstået i jagten på det enestående. Men som altid er det jo i dekorationen man først skal forvente noget der hvis man ellers gider åbne sit sind, er kunst og en ny kunst, måske i form af bygningsdele, strukturer eller helt tradisionelle billeder på væggen, -- det er jo ikke alt nyt der er løjerligt.


28 September  2010

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"