95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

”Hemmelig ” regel giver mindre kunstsalg


af 1234 11-10-2012 Vist: 4615 gange.

Et medlem på MyArtSpace.dk venligt har gjort os opmærksomme på en regel, der giver virksomhederne fordelagtige vilkår, når de køber kunst.

Men reglen bliver ikke benyttet ret ofte og det er en skam for både virksomheder - og dig som kunstner.

Kunst kan trækkes fra

Normalt må en virksomhed trække udgifter fra der er naturligt forbundet med det de producerer og sælger. Ligesom du som kunstner kan trække udgifter til pensler, farver og lærred fra.

En særlig regel gør imidlertid, at virksomheder godt må fratrække udgifter til køb af kunst i deres årsregnskab.

Spred budskabet

Grunden til at de fordelagtige regler ikke bliver benyttet er givetvis at mange ikke kender dem. Så spred budskabet i dit netværk og de virksomheder du kender. Måske er der mulighed for et salg?

Jeg vil ikke trætte dig med detaljerne – du kan læse mere i Kulturministeriets brochure…

Knud / MyArtSpace.dk

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Lis Hanne Bonde

Det er en "gammel" nyhed. Jeg har solgt til flere kunstforeninger, som oplyste mig om, at de benyttede sig af denne regel og derfor opgav købet (beløbet), til SKAT.

 Jeg kunne se på mine skatte oplysninger, at beløbet var indberettet og har selv opgivet det som b indtægt. Tidligere havde jeg "kunstnerisk virksomhed " og een udvidet selv angivelse.Den faldt senere fra - jeg nedlagde den, da jeg gik på efterløn.
Nogle firmaer opgiver ikke beløbet og kunstneren gør det måske så mheller ikke. men det er klogt at gemme alle udgifts-  og indtægts bilag - in case. Jeg har for det meste flere udgifter end indtægter og derfor negativ indtægt på min b- indkomst- og kan dokumentere for det med bilag - men indtil nu, har SKAT ikke undersøgt mine oplysninger.
Hilsen
Lis Hanne Bonde


11 October  2012

1234

Hej Hanne

Ja, ordningen blev indført under den forrige regering, men tilsyneladende bliver den ikke brugt ret ofte. Jeg har i hvert fald hørt på vandrørene at den overvejes afskaffet pga. at den bliver brugt for lidt.

Og det kan selvfølgelig skyldes flere ting, men manglende kendskab til reglen ville være en ærgerlig grund - så derfor denne opfordring til at sprede budskabet.

Knud

 


14 October  2012

Marianne Nerving

Så vidt jeg kan se, drejer reglen sig ikke om kunstforeningers køb - i hvert fald ikke hvis værkerne udloddes til foreningens medlemmer. Der står i brochuren, at værket skal være en del af bygningen eller hænges op i bygningen. Så hvis kunstforeninger i almindelighed bruger den regel, må det da, som jeg ser det, være en misforståelse.

Marianne


15 October  2012

1234

Ja, det tror jeg du har ret i Marianne. Men foreningerne er forskellige og nogle er måske organiseret på en måde, så det kan lade sig gøre.

vh

Knud


15 October  2012

Britta Elhøj Greve

Jeg har altid opgivet samtlige indtægter som udgifter. Også kørsel, kunstbogindkøb, museums-indgangsbilletter, kursusvirksomhed. Husk bilag på alt.

Vh

Britta


17 October  2012

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"