95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

ART Herning og sådan bliver du opdaget


af Karin Waldhausen 01-02-2011 Vist: 12624 gange.

Deres udsendte for MAS

Jeg er taget til kunstmesse i Herning for MyArtSpace.dk. Jeg har selv foreslået at dække et par kunstmesser for redaktionen og da jeg hele tiden har troet, at redaktionen for MAS befandt sig i København, syntes jeg, det var mest nærliggende, hvis jeg dækkede nogle jyske kunstmesser.

Dagens største overraskelse kommer imidlertid ikke i form at et kunstværk, men netop da jeg finder ud af, at redaktionen for MAS bor i Herning, hvorfor jeg er kørt over 200 km for at dække en messe, som ligger nabo til MAS-folkene. Så er det tid til at grine af sig selv!!

Økonomisk krise?

Da jeg kører ind på p-pladsen i nærheden af messehallen, befinder jeg mig i en række af langsomt kørende biler, der for størstedelens vedkommende  ligger på den gode side af 500.000 kr.

Mens jeg bakker min egen gamle Sharan op på en uautoriseret p-plads, bliver jeg på den ene side flankeret af en Audi TT og på den anden af en diskret grå Jaguar med lyse lædersæder.

Vi stiger alle ud af vores biler samtidig og jeg overvejer, om jeg skal nikke venligt og afmålt, som en  fra deres eget segment eller om jeg skal hive et par malerier frem af bagsmækken og finde salgstalen frem – for der er ingen tvivl her: Det er købestærke folk, der er taget på kunstmesse i dag. Jeg vælger dog  at holde lav profil, indtil jeg har indsamlet det materiale, jeg skal bruge for MAS. Pligten først!

Maria Rubinke fra Hans Alfs Galleri

En mondæn kunstmesse

ART Herning er en kunstmesse, der kun rummer inviterede gallerier og kun gallerier, som er medlem af DGS – Dansk Gallerisammenslutning.

Det er således de tunge og etablerede drenge, der er på banen i Herning denne sidste week-end i Januar hvert år.

Det gælder også publikum. Det er pæne folk i pænt tøj og skønt og selvom der er rigtig mange besøgende, mens jeg er der, så foregår alting i god, venlig ro og orden.

Helhedsindtrykket af den kunst, der bliver præsenteret er, at her befinder vi os i superligaen indenfor kunstbranchen.

Det er god gedigen kunst. Det er gennemarbejdet og gennemtænkt. Det er sikker kunst, moderigtigt kunst og noget – men alligevel forbavsende lidt - af det, er dekorativ kunst.

En af mine favoritmalere, Allan Otte havde et maleri: ”Ophobning” fra 2010 (Tom Christoffersen) – som altid en knusende teknisk dygtig udførelse af en meget lidt pæn synsvinkel på landskabet og landet omkring os.

Flere kvindelige kunstnere rykkede med deres skulpturer, således den helt unge Maria Rubinke med sine underskønne og sarte porcelænsfigurer af små dukkepiger, der skamferer sig selv. (Hans Alf Galleri) 

Øvelse gør mester

Undervejs dukker naturligvis, havde jeg nær sagt, et par malerier af Michael Kvium op.

Hans malerier beskæftiger sig med helt eksistentielle problemstillinger og hans mennesker bærer altid hans eget ansigt og er malet så skrøbelige og ubarmhjertigt klart i deres forløb fra fødsel til død.

Kim Kartholm

I et helt andet billesprog men med den samme ensomhed og menneskelige selvoptagethed som motiv, finder jeg Peter Ravns brune, beige malerier, smukt, smukt malet.

Jeg må også nævne Peter Martensens malerier af den anonyme mand i sine anonyme kontorlandskaber.

Endelig nævner jeg en af MAS´egne kunstnere Kim Kartholm, som også beskæftiger sig med den mandlige identitet.

Hans billeder er præcise, bidende og tilsat en dejligt selvironisk humor på mandekønnets vegne.

I det hele taget er det det mandlige kunstnere, der fanger mig mest – måske fordi der netop som regel er tilsat denne bidende humor i et af billedets lag.

Mand eller kvinde – det gælder imidlertid helt generelt for stort set al kunsten på ART Herning, at håndværket er på plads.

Der er arbejdet i mange år med at accentuere og præcisere billedsproget.

Generelt er kunstnerne teknisk meget dygtige og generelt er de helt og aldeles klar over, hvad de vil og hvor de vil hen med deres billeder. : 

Alle os der bruger MAS

Jeg er blevet udstyret med  2 spørgsmål fra redaktionens side: Jeg skal spørge om, hvordan de forskellige Gallerier finder og udvælger deres kunstnere og hvordan man kan kontakte et Galleri, som man gerne vil ind i uden at være pisse irriterende.

Spørgsmålene er i høj grad relevante for os amatører, semi-professionelle og professionelle malere, billedhuggere, videofolk og fotografer på MAS. Mange af os vil jo gerne ind i et eller flere gallerier og dermed kunne springe markedsføringsdelen over og koncentrere os om at lave vores ting.

Hvordan skal man så gribe sin kontakt til et galleri an? Jeg talte med 8 af de repræsenterede gallerier på messen og her er deres samlede råd til håbefulde kunstnere:

1: Forarbejde

Undersøg det galleri, du vil kontakte først. Gå fx ind på deres hjemmeside: Har de malerier, der passer sammen med dit eget materiale? I udtryk? I teknisk niveau? I pris? Er det et sted, hvor du kunne tænke dig, at komme til at hænge med dine ting?

2: Kontakt

De fleste gallerier får rigtig, rigtig mange henvendelser. De drukner nærmest i dem og derfor kan det være endog meget svært at råbe dem op.

Det bedste er at sende en kort mail og vedhæfte to billeder i en god opløsning at dine ting. Galleristerne er fagfolk, de kan se med et halvt øje om, dine ting passer ind i deres kundegrupper og i deres profil.

Hvis du ikke får svar på din henvendelse, betyder det ikke nødvendigvis at det du laver er dårligt, men altså blot at det pågældende galleri ikke har brug for de ting, du laver i deres profil. Gallerierne lever af at sælge og der er ikke så meget finfølelse dér. Til gengæld – er du den nye Van Gogh, så skal de nok melde sig ved kasse ét.

3: Bliv fundet

Det sidste råd kommer fra deres udsendte medarbejder. Det er nemlig sådan, at de fleste gallerister helst selv vil finde dig. Så du kan gøre dit arbejde ved at blive synlig.

Det betyder, at du aldrig skal være for fin til at lave en udstilling med dine ting, hvor som helst, når som helst. Det gør selvfølgelig ikke noget, hvis du også kommer igennem og hænger på de censurerede udstillinger, hvor galleristerne selvsagt kommer fordi.

Men også i mindre fine sammenhænge – hæng op, hæng op, hæng op. En dag falder din kunstneriske kunnen og intention sammen med en forbipasserende gallerist og så er du ét skridt videre på malerstigen.

4: Happening

Da jeg havde indsamlet de oplysninger, jeg skulle bruge til denne artikel, besluttede jeg mig for at lave en lille happening for at gøre mig selv synlig: Jeg uddelte gratis postkort af mine malerier og talte med folk om mine ting.

De mennesker, der var interesserede i det fik i tilgift en brochure og pointen her er, at det nok er en god ide selv at lave lidt markedføringsmateriale – f.eks. postkort, visitkort eller en lille brochure.

KLW, Vive, Jan 2011

  

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Toth

hej Alle!

Jeg har brugt Vistaprint i snart 3 år, både til min kunst og til vores tømrervirksomhed, og har kun positive oplevelser. Altid super god kvalitet til lave priser, men husk, at selv om du får tilbudt mange forskellige gratis varer, kan du maks gøre brug af 4 gratis tilbud pr. forsendelse. De har også tit tilbud med gratis forsendelse for køb over 220 kr .Det vil sige at du køber varer ind for en samlet sum på 220 kr og så kan du vælge dine 4 gratis produkter oveni og få det hele sendt hjem gratis. Dog skal man være opmærksom på at det tager op til 21 dage at få det hjem, også kaldet langsom forsendelse.

Hilsen toth

 

 


14 February  2011

Lis Hanne Bonde

Jeg har brugt vistaprint til både visitkort og fotobøger/små kunst bøger. Kortene blev ok med lidt forkert rød farve og lidt matte - men brugbare. fotoalbums rigtig gode. Jeg oplevede at en bestilt vare ikke kom og klagede under kundeservice og fik følgende ordren sendt - fragtfrit- Havde jo betalt i første omgang. Men - Ja, som med alt andet jeg køber - jeg skal selv være vågen og opmærksom. Agressiv reklame - den er vel som den er, du skal selv være vaks/agressiv- ha, ha, men jeg er meget godt tilfreds.
Hanne


06 March  2011

Maria Rolling

 Hvor skriver du dejligt levende Karin:), fin artikel, tak for god læsning:),

ps: vedr promovering af egen kunst er facebook absolut det stærkeste medie (synes jeg),......man når vidt og bredt ud på no time..


16 February  2012

Hacker
Hello guys if you are first time working on this website. first a foll you have read the artical be carefully and learn this topic because there are more useful content are inside get help in windows 10 if you are user of the uni website to the website.
13 February  2019

Antoniacummins
I am thinking about whether to gesture compassionate and fastidiously, as one from their own section or whether I should haul a couple of works of art out of the rucksack and discover the business discourse forward do my homework - in light of the fact that there is no uncertainty here: are purchasing resilient individuals who are taken at craftsmanship reasonable today.
20 February  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"