95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Runa K. Tetzschner

Dansk-Islandsk kunsteventyr.


15-07-2012 Vist: 336 gange.

Så bliver portene slået op i Det Røde Pakhus. 10 dygtige kunstnere, islandske og danske, er kommet fra nord og syd og laver en dansk-islandsk kunstudstilling i samarbejde med kunstnere fra Mariagerfjord kommune.

 

Der er fernisering lørdag den 21. juli kl. 12 og ved denne lejlighed vil de to islandske keramikere, Anna K. Jóhannsdóttir og Jóhanna K. Óskarsdóttir raku-brænde keramik og folk kan selv få lov til at prøve. Ud over det får man at høre klangen af det islandske sprog for Rúna K. Tetzschner, billedkunstner og forfatter, læser poesi på islandsk og dansk.

 

Bjerge, gletsjere og nordlys, fjorden, stranden og de frodige skove, eventyr, poesi og skønhed. Det er en varieret udstilling med billedkunst, keramik og filt, fremstillet med mange spændende teknikker.

 

En udstilling som denne vil på den ene og den anden måde genspejle de to landes forskelligheder. Det særegne og unikke i Islands og Danmarks natur træder tydeligt frem, men samtidig handler det om menneskeligheden og spiritualitet.

 

Majestætiske kloder, keramikskulpturer, krukker, islandske heste, både og mange flere smukke ting er der, skabt af de fire keramikere,  

Anna og Jóhanna, Karen-Lisbeth Rasmussen og Else Rasmussen.

 

Man kan næsten forestille sig at den glødende lava lige er størknet i Annas krukker og Karen-Lisbeth originale strukturfliser minder om fantastiske klippeformationer. Også Jóhanna er kunstnerisk stærkt præget af Islands barske, rå og vilde natur mens Else Rasmussen bådformede skåle og skulpturer henviser til bølger og måske en blidere, - eller anderledes barsk natur.

 

På pakhusets rustikke stolper og bjælker hænges nu farvestrålende filtsjal af Kamma Nielsdóttir Dalsgård og tevarmere og huer af islandsk uld har form af bjerge og vulkaner.

 

Væggene udsmykkes med malerier, billedcollager, tegninger og kalligraferet poesi.

Danske billedkunstner Lone Worsøe repræsenterer den frodige danske natur, svajende skove og den skønne Mariagerfjord. I islandske Erla Poulsen Kjartansdóttirs malerier er der brusende vandfald, gletsjere, bjerge og elverfolk. Rúna. K. Tetzschner forvandler flimrende nordlys, ild og is til et eventyr hvor hvor det spirituelle og fysiske smelter sammen og kalligraferet poesi udsender smukke beskeder til universet.

 

Dagrún Íris Sigmundsdóttir interessante collager udspringer i en fascination af kvinden, hendes sind og krop, og den endeløse kamp mellem de to: alt kan se godt ud på ydersiden mens der er kaos på indersiden.

 

Karin Lykke Waldhausen har skønheden som mål, "skønhed forstået som en harmonisk sammensætning af værkets bestanddele til en helhed, hvor alt passer sammen og intet kan undværes. Men selve det æstetiske" siger hun, "kan jo derfor godt formidle disharmoniske problemstillinger eller selv underkaste et indhold en disharmoni."

 

Den Dansk-Islandske kunstudstilling i Det Røde Pakhus bliver en spændende oplevelse med mange forskellige indtryk. Der er naturalistiske værker men andre genrer som f.eks. magisk realisme og surrealisme er også repræsenteret og alle burde kunne finde noget for deres smag.

 

Udstillingen kan nydes den 21.-29. juli kl. 12-17 alle dage. Kunstnerne skiftes til at passe den og arbejder med deres kunst på stedet.

 

Fri entré og alle er velkomne.

 

http://www.jordenslys.dk/

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"