95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Annette Falk Lund

Filmkritik "Hævnen"


02-09-2010 Vist: 2487 gange.

Tankerne hænger på, mange timer efter. Måske dage, jeg ved det ikke endnu.

I går aftes så jeg den, Susanne Biers nye film. Jeg mærker en dybt følende respekt for livet, ærbødighed for det der kan ikke laves om, er det nu engang tabt og ikke passet godt nok på. Livet har konsekvens. Alt hvad vi laver, tænker, føler og hvem vi indgår relationer med, alt det har sin pris.

Da jeg sidder i Thisted biograf og venter på at dørene åbnes, får jeg pludselig øjnene op for en bekendt. Kvinden smiler til mig, da hendes blik møder min. Hun har set filmen allerede og jeg higer efter en vurdering uden at hun skal røbe alt for meget. ”Hvordan er filmen?”. Hendes svar er kort og altogintet sigende: ”Anderledes” Jeg betragter hendes eftertænksome væsen, den rolige og tunge udstråling, der ikke føles bekendt, da hun tilføjer: ”Filmen er anderledes end jeg har forventet.” Vurderingen fra kvinden der forsvinder så hurtig som hun var dukket op, pirrede til min nysgerrighed.

Endelig har jeg placeret rumpen i biografstolen og reklamerne er passeret, da billederne og musikken fortryller mig i en historie der lader glemme alt. Mine små bekymringer i hverdagen om det er ubetalte regninger, vasketøjet, titlerne på mine malerier, den næste tale jeg holder, at vande tomaterne, hullerne i vores indkørsel...

I halvanden time bruger jeg hele mit følelsesregister. Voldens onde ansigter ruller over det store lærred. Om her i lille Danmark eller Afrika, alle steder lurer den i forskellige afskygninger. Om det er en lussing, et voldsomt skrig tæt op i ansigt, en opsprættede mave på en jomfrueligt pige. Hvordan reagerer vi på den slags og kan den stoppes? Filmens helte prøver på forskellig vis med hver deres overbevisninger.

Skuespillerne kan deres kram, især er jeg imponeret af de to drenge, der spiller Elias som har en svensk far og Christian med en mor der bukkede under sin kræftsygdom. Filmen ender på en vis, der giver mig mod og bekræftelse i at der er kun en vej at går: Forbliv dig tro og handle.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"