95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Poul Lyda

Noget om surrealisme


15-06-2009 Vist: 3524 gange.

Salvador Dali ligger lige for. Morgendis i ukendt by. Alle sanser åbne, går rundt om et hjørne, og der står slottet så. Hundelorte på alle mure, og store æg tårner op.
Jeg var solgt, og det gav sig selv, for indgangen var gratis. Museet i Figueras og jeg kom igen.
Bladrede samtlige sider igennem hen over tid, malerierne hængte på alle vægge, alle de steder jeg flyttede hen, indtil en dreng blev træt. En konstant understrøm, men noget så selvhøjtidelig.
Jeg pillede ham ned, men så alligevel, et enkelt billede bagerst i bogen hang ved :
” Amerika opdages af Christoffer Columbus”. Et skib med bloddryppende sejl, sejler mod beskueren, mens Jakob fra Compostella træder fra havet op på et plateau, og det er 1000 spyd, kors og faner på den samme himmel. Han vender hjem, og  første gang jeg ser det, giver jeg slip på noget, og noget falder på plads.
Dali sidder på podiets kant med sit evige krucifiks, og trækker store veksler på Valesques  og hans maleri ” Bredas Overgivelse” fra 1600-tallet. Det er to hærførere, hvor den ene giver sin nøgle væk,  27 spyd som skyder i skyerne, og en mand som bærer et gevær vandret på den ene skulder, hvor løbets udmundning netop ikke er malet med. Han ser mig i øjnene. Det er et frontalt angreb, og jeg er ramt.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"