95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Poul Lyda

Sorte spor


12-05-2010 Vist: 3183 gange.

Jeg har en ven som bor i bunden af et højhus,  hvor han gennem et vindue har direkte udsigt til et relativt stort ubeboet naturområde.

Han inviterede mig ned i sin kælder en mørk aften, hvor jeg i den grad tvivlede på hans intentioner. Ind i et rum til et billede, hvor jægere uden skygger vender slukørede hjem fra jagt. En sølle ræv deres bytte. Jeg observerer handlingen stivnet i deres sind. De har vendt ryggen til med blikket låst fast på motivet.

En samling af huse nede i dalen, hvor en mængde er spredt ud på isen ved den tilfrossede vandmølle. Det er knap nok mennesker, men skygger af noget som var.

Silhouetter på skøjter, og sådan er en fugl frosset fast på himlen, en gren knækket af de døde stammer. Vejen bliver til stier som snoer sig ad de utilnærmelige skrænter , hvor klippevæggen peger op mod en grågrøn masse som indhyller bjergets top.

Som ved et lyn bliver billedet oplyst bagfra, og mit syn blændet af den hvide sne. Jeg hører en stemme udefra, og glasset ryster i rammen. "Spring på toget, hvis du kan nå det. I nat bliver det sommer".

 

Pieter  Bruegel. The Hunters in the Snow.1565

 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=iFAlegTEBUU

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Poul Lyda

Og nu bliver billedet brugt i Lars Von Trier´s "Melancholia".  .... Han har aldrig lagt skjult på sin forbindelse til Tarkovskij, og her er tråden til " Solaris" ret synlig.

http://www.youtube.com/watch?v=iFAlegTEBUU


03 June  2011

Vis flere

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"