95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Poul Lyda

Fundet i asken


02-03-2010 Vist: 2853 gange.

Jeg har netop sendt et postkort på gaden med titlen " Fundet i asken ".

Ideen til titlen fik jeg fra en debat i sommers, hvor en ung forfatter udgav sin bog "Træfpunkt". Bogen fik en hård medfart, og en læser gik så langt, at hun gav udtryk for,  at bogen burde brændes. Kort tid efter annoncerede forfatteren, at nu kunne man købe et afbrændt eksemplar. På nettet kunne man finde en video,  hvor han brændte bogens sider på sin havegrill, for derefter nænsomt at lægge asken tilbage i omslaget. Det fik en anmelder til at kalde projektet uopfindsomt, talentløst og karakteren " nul-nul-dut". Denne utilfredshed spredte sig til anmelderens blog, hvor en skrev at forfatteren var selvglad, sexfikseret, uden budskab og manglende personlighed. Han skulle ties ihjel.

Dette fangede en kunstkritikers blik, som skrev at forfatteren var ved at skabe et projekt, som kunne rejse sig fra asken som en anden Fugl Føniks.

Og med opmærksomheden rettet mod denne aske, kan man selvfølgelig prøve at fange et flygtigt væsen som fuglen er, men den er formodentlig allerede fløjet.

Jeg kan godt lide tanken, at når man retter blikket mod asken på jorden, at der er noget dér som kan findes. Om det så er afbrændingen af et flag eller en forbudt bog, så må det efterlade nogle spor, noget som kan tillægges en værdi.

 

 

Motivet er en detalje fra tusch på A4 fotograferet under sløret gul belysning.
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Nadja D

03 November  2013

Vis flere

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"