95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Fokus på Daniel Goldenberg


af 1234 18-03-2010 Vist: 7645 gange.

Du kender måske allerede hans uhyre realistiske malerier af København. De er så detaljerede, at mange ved første øjekast tror, der er tale om fotos. Kunstneren hedder Daniel Goldenberg. Han er i finalen i KunstTalent og vores nu anden Fokuskunstner på MyArtSpace.dk.

 

Hvorfor arbejder du med kunst?

Jeg har altid følt tilfredsstillelse ved at skabe noget. Den overordnede følelse af at være førstehåndsvidne til en transformation, når noget nærmest opstår ud af intet, og ender med at blive til et færdigt resultat.

Jeg har lavet musik, forsøgt mig med at skrive, men nok sluppet bedst fra maleriet, som efterhånden ligger mest beslag på min kreativitet. Der er en udfordring i at lære og udføre et håndværk. Og som i musikken er der nogle ’regler’, som det er bedst først at lære, for derefter evt. at afvige fra, især om farve, lys/skygge og komposition.


Hvad drømmer du om med din kunst?

Skaber man for sin egen skyld, for andre, for noget større end en selv? Jeg tror svaret er ja til alle tre spørgsmål, men på forskellige planer. Jeg drømmer om at kunne leve af det, jeg brænder for. At skabe noget som andre får glæde af, og om muligt skabe noget der har en større dimension, noget udefinerbart - altså hvis man vælger at tro på, at der kan være noget i kunst, som har en større åndelig dimension, håber jeg af og til at berøre dette …

Jeg mener at en kunstner også har et ansvar for at vide hvad han/hun forårsager i andre og hvorfor – jeg vil gerne vise noget, der er æstetisk og samtidig har en undertone af noget, der åbner - noget ukendt men dragende.

Hvad er din største oplevelse med kunst?

Jeg kan ikke komme på en enkelt oplevelse, men jeg har ofte oplevelsen af, at noget er ’helt rigtigt’, og at jeg er vidne til det. Det kan allerede ske når jeg ser motivet og ved jeg skal male det, eller når jeg undersøger flere lignende motiver og det langsomt går op for mig, at det ene er det rigtige.

Eller det kan ske, når jeg skal lave ændringer undervejs og jeg pludselig ved, det er de rigtige valg, jeg tager. Men fx i billedet af Amalienborg, er der nogle helt specielle lysforhold omkring midten og i højre side af maleriet, som slår en akkord an som jeg ved er rigtig – det skete både da jeg så det og da jeg malede det.


Hvad er den største udfordring i dit arbejde med kunsten?

Det må være at sælge – for fortsat at have råd til at male. Meget af det der foregår i kunstbranchen finder jeg støjende og overfladisk. Hvis man sætter sig ned og bruger tid på at se det hele lidt udefra, er det temmelig deprimerende …

Udfordringen er ikke at tro at jeg skal kæmpe imod hele dette morads, men at have tillid til at det jeg laver er i orden, at der er en mening med det og at det har en berettigelse. Og at den tillid jeg har til mit arbejde skal overføres i min personlige PR. Jeg har ikke umiddelbart talent for at sælge mig selv - eller mine malerier - men der er udfordringer i at skulle lære det.


Hvilke kunstnere bør vi andre tjekke ud?

Det kunne være Hammershøj og Edward Hopper. Jeg kan se på deres malerier igen og igen og prøve at opleve hvad de følte og tænkte når de malede. Jeg kunne også nævne mange af impressionisterne, især Monet, hvis forståelsen for farve jeg finder fænomenal. Af nulevende danske kunstnere har jeg stor respekt for Ulrik Møller og Henrik Martensen. Deres udtryk er ret forskelligt, men de har noget tilfælles jeg værdsætter; dybde, vedholdenhed og passion for håndværket.

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

TerryMulhern
A lawmaker is an open figure opening himself up as of now to criticize that is ensured as spoof. A lawmaker is really making a contention that can be utilized against the president. He reliably purposefully writes papers for https://dissertationwriter.org about open and private figures on his Twitter account. It's a piece of the key assault on slander laws to undermine journalistic difficulties to legislative expert.
03 April  2019

Stephaniee
There's a project in gaining knowledge of and appearing a craft. And as inside the tune there are some rules that it's miles quality to research first then probable. To deviate from specifically color mild Do My Essay For Me shadow and composition. I do now not without delay have the skills to sell myself - or my art work - but there are demanding situations in having to examine it.
27 June  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"