95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Derfor bør dit barn lære at tegne


af 1234 26-03-2019 Vist: 286 gange.

De danske børn er ifølge undersøgelser blevet dårlige til at tegne og derfor er det vigtigt at forældre fokuserer på at børnene kan bruge tid på at udvikle denne egenskab, da det byder på mange fordele. Mange børn foretrækker at bruge tid med sin iPad, men heldigvis findes der online kurser på sider som fx WeTeach.dk hvor børnene kan lære at tegne, mens de har sin elskede tablet foran sig.

 

Udvikling af finmotorik

Børn drager mange fordele ved at tegne. Med denne aktivitet undersøger barnets alt fra tanker til følelser, mens det udforsker såvel virkeligheden som fantasi. Med tegning udvikler barnets sin finmotorik, mens han/hun undersøger former og bevægelser med farveblyanter og papir i hånden.

 

Tegning er hjernegymnastik

Mange børn tilbringer meget mere tid med en iPad i hånden end med en farvebog. På længere sigt kan denne tablet føre til mangel på empati, problemer med motorikken, mangel på evne til at aflæse andre personers ansigtsudtryk samt kropssprog og meget mere.

Såvel børn som voksne kan nyde godt af at træne divergent tænkning, som mange også kalder for den kreative tankegang. Børnene kan blandt andet lære at tænke ud af boksen, lære at finde frem til overraskende løsninger på problemer i stedet for at give op og meget mere.

 

Husk at tegne rigtigt

Måske læser du underoverskriften og tænker straks om man kan tegne forkert og det kan man faktisk. Når du tegner med dit barn er din måde altafgørende for barnets udvikling. De mindste børn i 2-årsalderen tegner ofte kruseduller og hvis det er tilfældet, så skal du også tegne kruseduller.

Hvis dit barn tegner kruseduller og du tegner meget avanceret, så kan barnet tage det som et forkert signal om at hun/hun tegner forkert. I værste tilfælde kan det provokere at barnet mister lysten til at tegne, hvis han/hun ikke føler sig på samme niveau som sin forælder. 

Det er også vigtigt at du anerkender dit barns frie tegnemåde. Hvis du som voksen holder dig tilbage og giver barnet mulighed for at tegne selv, så får han/hun mulighed for at tegne verden igennem sine egne øjne.

Men du skal ikke holde dig helt tilbage. Dit barn har behov for at du deltager undersøgende, når han/hun udvikler sine tegnefærdigheder. Det kan fx være at sønnike har siddet for sig selv og tegnet en tegning og når han derefter viser den til dig, hjælper du aktivitet med hans udvikling ved at bede ham om at forklare den for dig.

 

Få en hjælpende hånd online

Hvis du mangler en hjælpende hånd til at dit barn kan lære at tegne, så kan i sammen kaste jer ud i et online tegnekursus for børn. Her vil barnet lære at tegne alt fra dyr som fx hunde, katte, ugler og elefanter til mere fantasifulde ting som slotte, prinsesser, monstre og meget mere. Der er tale om hurtige illustrationer der tager ca. 15 minutter, så barnet ikke mister sin tålmodighed undervejs og dermed får et godt forhold til tegneaktiviteten.  

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

nikkihope
This is one of the best packaging platforms I have ever business with, I found duke with all of its Custom Product Boxes firms USA is the best firm to do business.
25 May  2019

amandalove
I am really inspired by the quality of content that they website publish on their website. I always wan to visit such a great website where I could learn some quality knowledge from their about Custom Printed Boxes.
13 June  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"