95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Ydmyg og perfektionistisk vinder af KunstTalent


af 1234 29-03-2010 Vist: 8202 gange.

Kasper Købke er en mand der sjældent bliver bragt ud af fatning, men det skete da førstepladsen i KunstTalent tilfaldt ham.

”Jeg blev meget overrasket,” fortæller han da jeg fanger ham på telefonen, ”jeg var glad for bare at være blandt de 20 finalister.”

Dommerne roser ikke blot hans tekniske færdigheder, men også hans kunstneriske sans for detaljer. Ros som gør Kasper Købke stolt. ”Det er sjovt at høre hvad andre ser i mine værker,” fortæller han.

Imponeret over finalisterne

Der var mange dygtige kunstnere med i finalen af KunstTalent, mener Kasper Købke. Og de var meget forskellige og derfor kom det som en overraskelse, at han selv skulle løbe af med førstepræmien. ”Daniel Goldenberg, som jeg kender fra den virkelige verden også hvor vi har udstillet sammen, er i mine øjne fantastisk dygtig. Man kan gå helt tæt på hans værker og alligevel være i tvivl om det virkelig er malet. Og så må jeg også nævne Winnie Schildknecht der blev nr. 2. Hun laver nogle virkelige fede ting, synes jeg.”

Store muligheder på Art Copenhagen

Kasper Købke udtrykker stor glæde ved præmierne og ikke mindst muligheden for at udstille på Art Copenhagen til efteråret. ”Jeg lever allerede af kunsten, men jeg vil meget gerne ud i den brede befolkning – og det håber jeg Art Copenhagen kan hjælpe med til. Også muligheden for at blive set af gallerierne og kunstanmelderne, selvfølgelig,” fortæller Kasper Købke.

Kunst i blodet

Kasper Købke har tegnet siden han var 3-4 år gammel og er i dag 28 år. Kigger man på Købke familiens stamtræ, vil man støde på store danske guldaldermaler Christen Købke. Kasper Købke tror dog ikke hans evner er genetisk betinget. ”Det har nok mere været en inspirationskilde for mig,” siger han eftertænksomt. ”Men min far har været en dygtig læremester,” fortæller Kasper Købke, ”og det er faktisk den eneste tegnemæssige uddannelse jeg har fået.”

Ikke male

Han er flere gange blevet opfordret til at udnytte den fremragende teknik med pensel og lærred, men det tiltrækker ham ikke. Dels er det blyanten, det brænder for hos Kasper Købke, dels nyder han at der ikke er så mange tegnere som der er malere.

Deler gerne sine hemmeligheder

Kasper Købke deler glædeligt ud af sine kunstneriske hemmeligheder og teknikker. Han er ikke bange for at andre vil kopiere det, og derved tage brødet ud af munden på ham: ”Selvom en anden bliver bedre til teknikkerne end jeg selv, vil han jo ikke se verden gennem mine øjne. Det, den anden vil lave, vil derfor blive noget andet,” funderer Kasper Købke, der i øvrigt bruger mellem 150-200 timer på et værk. Og der er ikke meget forskel på om værket stort eller lille – omhyggeligheden og detaljegraden er den samme.

”Jeg har udviklet teknikker til at tegne ting så de fremstår ægte. Fx træer, der er meget levende og asfalt, som mange bare opfatter som ”noget gråt noget”. Der er rigtig meget spil og liv i asfalt,” forklarer Kasper Købke. Når der tegnes asfalt, slår han med blyanten ned på papiret og når det gælder træerne, får hånden nærmest frit løb i en masse bløde bevægelser, der skal skabe liv i træerne.

Når man taler med Kasper Købke, er man ikke i tvivl om, at det er en mand med stor glæde ved det han gør. Kunsten betyder rigtig meget for ham og fylder meget i hans liv - og det er derfor også noget han sætter en stor ære i. Her på redaktionen ser vi med glæde frem til at følge årets KunstTalent i tiden fremover.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Birthe

Stort tillykke med 1. pladsen


26 March  2012

0888rihanmalik
Every content written in your article is fabulous converting pdf to word Thanks for sharing this
16 July  2019

luciham20
I have been studying your entries all the way through my morning holiday, and I should admit the entire article has been very enlightening and very well written. stickwars
09 August  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"