95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

At føle sig accepteret…


af Gammelgaard  14-06-2012 Vist: 4803 gange.

Alle har prøvet at føle sig udenfor hvor de er. Det kan have været på skolen, arbejdet, eller til fritidsinteressen, der ikke har været plads til én. Det er ikke anderledes for den tyske kunstner Annette Falk Lund, der som barn altid har følt sig lidt anderledes. Men det ændrede sig da hun flyttede til Danmark for at arbejde som kunstner. I Danmark blev hun godt modtaget, og hendes holdninger, selvom de var en smule anderledes, blev accepteret blandt det danske folk. Hun har brugt dette positive møde med danskerne, som inspirationskilde til meget i sin kunst.

Hvert menneske er unikt

Hendes monotopier, som er unica-tryk, var især det der fængede min interesse i hendes galleri på MAS. Det er et specielt tryk lavet med papir, som kun kan trykkes én gang. Motiverne er hovedsaligt portrætter af forskellige type mennesker og personligheder. Billederne beskriver forskellige følelser og sindsstemninger gennem enkelte figurer og ansigter.


Morder

Med sine unica-tryk, viser hun at ethvert menneske er forkelligt og unikt – ligesom trykkene er unikke værker. Hun mener at vi skal være klar over denne særhed og glæde os over den.

I dag prøver samfundet at ensrette os, da der ikke altid er plads til forskellighed. Annette Falk mener, at det smukke ved alle mennesker er dette unikke særkende, som vi skal bevare. 

Annette Falk Lund

Besøg profil...

 

Morderen og idioten

Annettes tryk ”Morder” og ”Idiot” viser folk der er anderledes og derfor udstødt af samfundet. Men Hun synes ikke det burde være sådan.

Selv dømmer hun ikke fx mordere, da vi alle kan blive sat i en situation hvor vi kan finde på at gøre onde ting – ligesom under 2. Verdenskrig, så i stedet for at dømme burde vi vise tolerance.  

Selvom det er svært, prøver Annette Falk at rumme forskelligheden, da hun ser noget værdifuldt i alle mennesker.

 

Idiot

 

Sorterer først til sidst

Til sine tryk bruger Annette Falk billigt akveralpapir, så hun kan lave en masse tryk og ikke har et forventningspres, der gør at hun har svært ved at kassere værker, der ikke fungerer. Når hun er i den rette stemning, laver hun derfor en masse forskellige tryk og sorterer i dem til sidst.

I modsætning til mange andre tryk-metoder, kan man med hendes lette metode trykke meget hurtigt. Og med denne metode kan hun blive opslugt af en øjeblikkelig skaberglæde, hvilket hendes værker afspejler. 

I processen er hun meget nærværende overfor farven og materialet, og ved at glemme hvordan resultatet skal være, udtrykker hun sig med stor energi, spontanitet og tilfældighed. Ikke hver dag når hun det rette resultat, for hun skal være i den helt rigtige sindsstemning.

Observerer mennesker

Annette finder inspiration ved at observere menneskers adfærd; hvordan de indretter deres liv, tager beslutninger og reagerer på forskellige situationer. Ligesom meget andet af hendes kunst, rummer hvert portræt en historie.

Beskueren kan selv blive klogere på nogle ting, ved at undersøge portrætterne, reflektere over dem og spejle sig i dem. Hovedsaligt fokuserer hun meget på ansigtet, mimik, kropssprog osv, da det altid kan fortælle en historie.  

Workaholic

 

Boede på børnehjem

Historien bag temaerne, kommer blandt andet fra hendes barndom. Hun boede på et børnehjem i Tyskland, da moren var alene og var nødt til at arbejde. På børnehjemmet følte hun sig altid ved siden af.

Som ung havde hun også svært ved at være voksen, så fra denne tid lærte hun at observere meget, så hun kunne lære at gebærde sig i voksenlivet.

Hun har altid været meget dømmende selv, men det ændrede danskerne. Hun flyttede fra Tyskland til Danmark i 1993 og blev mødt med respekt.

Dette møde lærte hende om vigtigheden af tolerance og accept. Lige siden har hun selv prøvet at undgå at dømme, men i stedet forsøgt at forstå og acceptere.

Se mere om Annette Falk Lund her...

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Martin Leighton Lindhardt

Hej Gammelgaard og Anette

Et utroligt behageligt kunstnerportræt med meget personlighed - ligesom vi kender Anette i forbejen - og DET er meget positivt ment.

Jeg hæftede mig ved sætningen om at være meget observerende, for at lære at gebærde sig. Det tor jeg vi er mange der kender - jeg gør i hvert fald. Det med at være stille og observerende og analyserende. At samle på billeder og stemninger i sit sind og prøve igen og igen at få dem ud gennem billeder. Det er hele min barndom. Og det er først nu, jeg så småt begynder at kunne sætte brikkerne rigtigt sammen.

Tak for en spændende artikel.

M.


22 June  2012

Jam12
This blog has a lot of good information. flat belly breakthrough Yoga Burn continue reading Top Reviews Reviewick Review flat tummy diet
02 June  2017

Dan12j
I have for my own children. He knows that the world has changed, but education has not changed with it. SaleHoo Review Coconut Oil Secret Review Blackout USA PaleoHacks Cookbook Review 15 Minute Manifestation Love Commands Wake Up Lean Review
04 December  2017

2345mkakmalik
I used this imvu credits hacker in playing imvu and i easily defeated all my opponents imvu credits hacker in this massively multiplayer game.
19 February  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"