95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Close up på 4 finalister i KunstTalent


af 1234 15-03-2011 Vist: 6176 gange.

De tilbageværende 20 finalister i årets KunstTalent-konkurrence venter nu i spænding på resultatet. Konkurrencen er benhård og der er både ære og store præmier på spil.

Konkurrencen bliver i år afviklet for anden gang og målet er at finde de største talenter på den danske kunstscene. 126 kunstnere havde tilmeldt sig i håb om at imponere de tre dommere Charlotte Jensen fra Kunst for Alle udstillingerne, Sarah Høi fra galleriet Art Expo i Århus og redaktør Tom Jørgensen fra Kunstavisen.

Vind et karriereløft

Der er samlet set præmier til en værdi af 65.000 kr. og præmierne at sat sådan sammen, at de giver vinderne et karrieremæssigt løft. Der er en stand på Kunst for Alle i København og PR-materiale fra MGart.dk, samtaler med Dorthe Walbum, der er ekspert ud i kunsten at leve af sin kunst, lærredstryk fra Sumopix.com og kunstnerartikler fra Stelling.dk. 

June Jin

Alt sammen relevante præmier for den kunstner, der bestræber sig på at gøre kunsten til sin levevej.

Billedkunstneren June Jin, der er med i finalen, ser store muligheder i førstepræmien: ”Det vil kunne være startskuddet til et professionelt gallerisamarbejde og en karriere. Førstepræmien er jo et kæmpe guldæg med en meget sjælden 360 graders eksponeringspakke. Det er noget, der ikke er tilgængeligt for mig på anden vis.”

I kamp for den figurative kunst

Men der kan også være større ting på spil end den personlige succes. ”Hvis jeg vinder, vil jeg helt klart se det som et endnu et slag vundet i kampen for den figurative kunst berettigelse. Og det er da mit håb, at vi dermed kunne få lille Danmark med på bølgen,” udtaler Anja Altenburg, alias A.ben der er en af de 20 finalister. ”Men først og fremmest er det jo selvfølgelig en fantastisk cadeau til mig som privat person.”

Det er ikke muligt at finde en objektiv vinder i en kunstkonkurrence. Der vil altid være et element af subjektivitet i dommernes beslutninger. Anja Altenburg vil heller ikke give et bud på hendes vinderchancer.

Det kan ikke betale sig at spekulere i sådanne ting. Uanset om der er 20 eller 1000 deltagere, vil det være umuligt at forudsige vinderchancerne. Energien er bedre brugt på at være kreativ, det andet giver bare grå hår og frustrationer.”

Billedkunst og musik spiller sammen

Marie Keis Uhre

Marie Keis Uhre er både billedkunstner og musiker og det giver et særligt samspil:

I mit daglige virke som sanger og sangskriver giver det god mening at bruge mine sange som udgangspunkt. Det giver en ekstra dimension til billederne. Når jeg skriver sangene, har jeg allerede billederne i mit hoved, før sangen er færdiggjort. Det hænger uløseligt sammen for mig.”

”Alle finalisterne har hver sin personlige stil, og derfor kan det være svært, at stille det op imod hinanden. Det er umuligt for mig at vurdere mine chancer,” fortæller hun med tankerne på den 25. marts, når vinderne afsløres.

Gurli Vad Andersen

”Ros kan man aldrig få nok af,” fortæller en anden af de håbefulde kunstnere Gurli Vad Andersen.

”Men konkurrencen er hård. Jeg har studeret de andre finale deltagere, de er bare så gode, så skal vi ikke bare sige, at jeg er glad for at være i finalen,” slutter hun af. 

Se mere om konkurrencen på www.myartspace.dk/kunsttalent

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Thanos
There are the great post to all users need to join the free checkers game here and have to start the full fun with all friends online thanks.
09 February  2019

angila
1st [url="https://www.google.com/"]2nd[/url] [url=https://www.google.com]3rd[/url] [https://www.google.com 4th] [5th](https://www.google.com/) "6th":https://www.google.com/ [A=https://www.google.com/]7th[/A]
03 July  2019

luciham20
Simply, admirable what you have done here. It is pleasing to look you express from the heart and your clarity on this significant content can be easily looked. Thanks for sharing. miseleccionmx
09 August  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"