95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Hvordan kan man leve af at være kunstner eller kreativt talent?


af 1234 04-03-2020 Vist: 1568 gange.

Er du en kunstner, forfatter, artist eller måske endda musiker, som overvejer at springe ud som selvstændig, så læs med her og bliv klig på, hvordan du kan leve af din kreativitet. Find ud af hvad det kræver for dig og hvordan du kommer i gang.

 

Start egen virksomhed som kunstner

Det kan være utrolig skræmmende at gå denne vej, da den både er unik og fordomsfuld. Man hører ofte om hvor svært det kan være at leve udlukkende af sin kreativitet, når det omhandler kunst. Første skridt for ar drive en kunstnerisk virksomhed er at beslutte sig for at gøre det. Man skal gøre der klart, at du ikke kan drive kunstnerisk virksomged udelukkende fra ateliet. Det kræver utrolig meget arbejde at være selvstændig, uanset om du er kunster, konsulent eller bogholder.

 

At være selvstændig kunstner er ikke kun sjov og lej, hvor pengene bare vælter ind fra folk der kan li ens kunst. Man skal ofte arbejde meget hårdt for at gøre opmærksom på sig selv. Så ud over selve den sjove del, altså produktionen af sin kunst eller produktm skal man også være villigt til at arbejdet aktivt med at formidle det man skaber, administrere sin virksomhed og bygge relationer til samarbejdspartnere og kunder.

 

 

Find den rigtige forretningsmodel for dig

Det potentiale skal findes ved at finde den helt rigtige forretningsmodel, og det vil se vidt forskelligt ud alt efter hvad dine mål og succeskriterier er. Det er en stor fordel at tænke projekter ind i ens virke, som kan blive ved med at generere en mindre indtægt hver måned, uden at man skal lægge flere timer i det. Målet er over tid at have flere små faste indtægter, som ikke kræver ens timer, men som sikrer en basisløn. Det kan være bøger, online-kurser, salg af digitaliserede værker til andre virksomgeder og så videre.

 

Derudover skal man også være klar over, at der ikke er andre end dig til at gøre arbejdet. Selv hvis man har mulighed for at betale andre for at lave sin bogføring eller markedsføring, skal man stadig investere tid og energi i at veligeholde relationerne, tjekke det arbejde der bliver lavet for en, og generelt tage ansvar for sin egen biks.

 

Når det så er sagt kan det være en god ide at få lidt hjælp udefra, netop i form af regnskab eller andet drift af virksomheden. Find bogholder i København eller hvor i landet man ellers befinder sig, som kan holde styr på regnskabet og tvinge en til at tænke mere på, om udgifter og indtægt stemmer overens med hinanden.

 

 

Placer dig synligt og virk inspirerende

Efter sin kunstneriske uddannelse, skal man sørge for at have mindst en soloudstilling om året, flere år frem. Her har du mulighed for at formulere dine kunstneriske visioner. Som kunstner kan man indgå i mange forskellige sammenhænge, der nødvendigvis ikke er at skabe et kunstværk. Det er vigtigt at man er fost til at formulere sig og kan udtrykke sin vision.

Skal du have et fysisk sted tilknyttet, er der endnu mere at holde styr på. Det kan være man vælger at leje et showroom eller opstarte sit eget galleri. Find en god placering, med mange gennemstrømmende mennesker og et udendørs askebærger lige ved indgangen, så er der større sandsynlighed for nysgerrige sjæle der kigger indefor.

Det vil være en god måske at skabe opmærksomhed omkring sig selv. Vælg steder, hvor man ikke er knyttet til længere lejekontrakter ad gangen, men man har mulighed for at rive teltpælene op efter kortere tid og flytte sit galleri til et nyt sted. Som kunstner skal man ofte komme til sinde kunder og kømpe hårdt for de kommer til en. Det er et sjovt marked med høj konkurrence og efterhånden mange udbydere, fokus er bare, at efterspørgslen kan være meget svingende.

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"