95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Kunsten at gøre kunsten til en levevej


af 1234 09-01-2011 Vist: 13471 gange.

Mange mennesker ønsker at gøre deres hobby til en levevej. Langt de fleste må affinde sig med at tjene til huslejen på en anden måde, men for nogle går drømmen i opfyldelse. En kombination af talent, hårdt arbejde og held afgør om drøm bliver til virkelighed – og med den rette viden kan drømmen komme rigtig tæt på.

Hører du til den store gruppe af håbefulde hobbykunstnere, har du formentlig på et tidspunkt spurgt dig selv: ”Hvad er det lige, jeg skal gøre for at komme til at tjene penge på min kunst?” Og det spørgsmål kan kunstkarriererådgiver Dorthe Walbum svare på. 

Begyndte med kaffesnak

Dorthe Walbum har erfaring fra 12 år som kontaktchef i mediebranchen, læst multimedier på universitet og har desuden levet 8 år som kunstner på fuld tid. Hun har desuden et netværk af tusindvis af kreative mennesker, heriblandt en meget stor andel af kunstnere.

”Mange kunstnere kom til mig og bad om råd over en kop kaffe, og så tog vi os en snak. Det stod på over en årrække,” fortæller Dorthe Walbum. For to år siden besluttede hun så, at sætte rådgivningen i system og sendte en mail ud i hendes netværk, hvor hun indbød til et gratis intromøde. 65 kunstnere mødte op og siden har succesen taget til. I dag beskæftiger Dorthe Walbum sig primært ved karriererådgivning.

Lev af din kunst – hvis du vil

Dorthe har derfor en kæmpe viden om hvordan og hvor man kan tjene penge på sin kunst.

Den viden kan du få andel i, dels i form af små gratis kurser og dels i længere forløb som fx ”Lev af din kunst” der er en af præmierne i KunstTalent 2011.

Forløbet ”Lev af din kunst” består af 6 moduler hvor Dorthe og kursisten laver en kreativ handlingsplan, gennemgår hvilke messer der passer til kursisten, taler om mulighederne for hjemmeside, networking, online markedsføring og om hvordan man som kunstner kan bruge pressen. Alt sammen ting som er nyttige at vide noget om, hvis man vil leve af sin kunst.

Kunstneren i centrum

Det er vigtigt for Dorthe Walbum, at hun og kursisten i fællesskab finder frem til den palet af muligheder der passer bedst til den enkelte. Hver kunstner er forskellig og ønsker sig forskellige ting. Målet er at kunstneren bruger mest tid på kunsten og finder ud af, hvordan hun kommer nemmest om de ting, der er nødvendige for at tjene penge.

Nedbryd blokeringerne og find dit powerflow

Dorthe Walbum giver også gode råd om hvordan man som kunstner, kan komme forbi de blokeringer, man ofte stiller i vejen for sig selv. Fx er mange nervøse for at opsøge gallerier og kunstforeninger og præsentere sin kunst.

”Man skal jo sælge noget, man selv har lavet. Man er i en meget sårbar position, og det kan virke angstprovokerende,” fortæller Dorthe Walbum. ”Men man kan angribe blokeringerne og situationen og overvinde den. Det har jeg nogle teknikker til, blandt andet ved at vi finder kunstnerens powerflow.”

”Powerflow kan bedst beskrives som en mental tilstand,” funderer Dorthe Walbum. ”En tilstand hvor man både har en klar målsætning, og samtidig ikke lader målsætningen dominere ens liv.” 

Man skal kunne slippe sin målsætning om fx at tjene 25.000 kr. på den næste messe, for at det ikke bliver krampagtigt. For så bliver målsætningen let til en blokering som man ubevidst bruger til at holde sig selv tilbage. 

Dermed ikke sagt at man ikke skal lægge planer. ”Det er vigtigt at have drømme,” slutter Dorthe Walbum af, ”det skal bare være dig der ejer dem og ikke omvendt.”

Læs mere om Dorthe Walbum på www.facebook.com/levafdinkunst og på www.dorthewalbum.dk

(Er du interesseret i at vide hvordan du kommer ud med din kunst med så vil vores nye nyhedsmail "Kunsten som levevej" måske også have din interesse. Klik ind og tilmeld dig "Kunsten som levevej" her... Det er gratis. (red.))

 

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

1234

Godt at høre! Ser frem til at høre hvad du synes om det.

Knud


14 January  2011

anke99
I read 0of your whole article concept and look very amazing after the read. Thanks a lot for the present this type of the creativity for the every viewers mozilla firefox download. I am a big fan of your website and want to give the thanks for the support to your readers.
28 January  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"