95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Faurschou Foundation


af Gammelgaard  18-02-2014 Vist: 9231 gange.

Et forholdsvis ukendt og isoleret beliggende galleri, der rummer en fantastisk stemningsfyldt atmosfære. Her udstilles Contemporary art med flair for kunstnere, der påvirker beskueren i en sådan grad at oplevelsen aldrig glemmes. Indtil d. 21. marts er det muligt at se den fabelagtige Louise Bourgeois fra Frankrig.

Snublende over diverse snedynger og rystende kold af regnvand, når jeg endelig til galleri ’Faurschou Foundation’, der med sin afsides placering ved Nordhavn, i et blandingskvarter af industri og ny-op-blomstret butikskompleks, kan forvirre nytilkomne gæster.

 

 

Gribes fra starten

Den kvindelige franske kunstner Louise Bourgeois’ værker griber mig allerede få sekunder efter jeg træder ind over dørtærsklen.

En stor spejlblank ophængt skulptur møder mit blik, og straks bliver man i spejlingen en del af skulpturens ydre. Min med-studerende holder et halvkvalt grin nede da hun udbryder, at det ligner to tykke mennesker der, i et forsøg på at kramme, kun knap kan berøre hinanden. Det næste værk er mere dystert, men ligeledes tager det beskueren i dens favn.

En stor installation, der med bur-lignende karakter, gør det umuligt for beskueren rigtigt at træde ind i værket. Brugen af spejle i interiøret, gør det dog muligt at se værket fra flere forskellige vinkler, hvilket ligeledes fungerer som inkluderingselement. Det hårde metal, og det stærke lys på den fortrædne menneskekrop i burets midte, sætter den skumle stemning for værket. Bourgeois værker har en enestående måde at gribe beskuerens psyke, på godt og ondt.

 

 

Hvad er meningen?

Man famler efter mening i hendes komplekse installationer, men det er den tilbagestående stemning af værket der er væsentlig. Dette tydeliggøres, da jeg få skridt efter, træder ind under én af hendes store skulpturerede edderkopper. Med en blanding af skræk ved at betræde edderkoppens domæne og underdanige sig dens store krumme stankelben i frygten for pludselig fortæring, og trygheden over nu at blive beskyttet af dette uhyggelige metal-monster, forvirrer min perception af værket. Netop disse modsatrettede følelser og forvirringen er vigtige i Bourgeois værker, som igen understreges med brugen af kendte og ukendte objekter og materialer i værkerne. 

 

 

Fantastisk alsidig kunstner

Hendes skulpturer, installationer, malerier er mangeartede og ufattelig forskellige. Deres struktur og stoflighed lokker beskueren til at ville berører samtlige værker og imødekommer hele sanseapparatet i oplevelsen værk og beskuer imellem. På trods af værkernes forskellighed, formår udstillingen at vise en klar rød tråd mellem værkerne og udstillingen som helhed. Bourgeois er en dygtig håndværker, men hendes særlige talent ligger i måden hun fortsat bevæger sit brede publikum på. Hun formår at rører ved følelser, vi ikke vidste vi havde. Hun sætte tanker i gang og indlede til diskussion om emner vi før ikke havde tænkt på at diskutere. Værkerne er før blevet fortolket med en biografisk indgangsvinkel, men jeg mener at dét er det uforklarlige den rører i beskueren, der er relevant i forståelse af værkerne.

 

 

Galleriets placering har sine fordele for beskueren, da der sjældent er proppet med mennesker. Dette er vigtigt, når man skal opleve og opsluges af Bourgeois verden og værker. Stadig efter en måned sidder skrækken i kroppen på mig, og værkernes kompleksitet åbner stadig op for nye indgangsvinkler og tolkningsmuligheder.

Jeg kan stærkt anbefale alle at besøge Faurschou Foundation, da jeg garanterer en rørende oplevelse du aldrig kan slippe igen.

Se mere info på www.faurschou.com 

Gammelgaard

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Gammelgaard

 Tjek lige min blog: http://blog-gammelgaard.blogspot.dk/ , hvis du synes om artiklen ;) 


18 February  2014

rinondavid
Thank you for this beautiful design. I love to follow these blogs to get to know about different types of design. This is the best platform to get unique and easy designs. The design is very helpful for everyone. The first one I thought like it’s a common design but the extra detailing is really good. I am a writer at best essay writing service and I am thinking to renovate my workplace. A creative theme is always impressive for everyone. I would like to refer your blog to get different ideas. I got a lot of impressive ideas from this blog.
14 March  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"