95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Hvad er en fagforening, og bør man som kunstner være medlem af en?


af 1234 21-05-2019 Vist: 838 gange.

En a-kasse kan hjælpe dig økonomisk med dagpenge, hvis du bliver ledig. En fagforening kan til gengæld rådgive dig i forbindelse med med juridiske rettigheder som f.eks. ophavsret eller Koda-penge. I nogle tilfælde skal man som kunstner selv være meget opsøgende for overhovedet at få noget at lave, imens andre kunstner vælger at kombinere deres arbejde med undervisning, så de kan få en fast indkomst derfra. Det er de færreste kunstnere, som kan leve af Koda-penge, selvom de måske ville ønske det.

 

Kan medlemskab betale sig for en kunstner?

Ja, det kan det i rigtig mange tilfælde. Hos fagforeningen er der dygtigt personale ansat til at hjælp dig med netop dit specifikke behov, hvad enten det er jura, eller du måske har behov for at melde dig til nogle kurser og få noget efteruddannelse. Dansk Artist Forbund er en af de største fagforeninger for kreative herhjemme, men der findes også andre som f.eks. Billedkunstnernes Forbund og Dansk Forfatterforening. Du kan se flere fagforeninger og prise herpå her. Husk også at tilmelde dig en a-kasse, så du kan få økonomisk hjælp, hvis du i perioder ingen, eller meget få, indtægter har – hvilket er meget normalt for kunstnere.  

 

Hvad får man for pengene?

Kunstnere er ofte optaget her og nu af at lave deres kunst og tænker måske ikke meget over sine faste udgifter. Men fagforeningen kæmper hele tiden for at give deres medlemmer den bedste rådgivning og hjælp og forbedre de økonomiske vilkår, så forfattere, billedkunstnere og musikere får mest muligt ud af deres kontrakter og arbejde. Hos Billedkunstnernes Forbund tilbyder man blandt andet, at kunstnere kan bo i en periode, hvis man trænger til at kunne koncentrere sig fuldt ud om sit arbejde. Hos Dansk Forfatterforening varetager man forfatternes interesse, og her inviteres bl.a. til forskellige arrangementer som oplæsninger og mange adskillige kurser om f.eks. at blive bedre til at skrive, eller kurser i digitale rettigheder.  Har du brug for at forstå en kontrakt med en samarbejdspartner eller arbejdsgiver, så kan du få juridisk rådgivning til det. Fagforeninger kæmper altid for at forbedre arbejdsvilkårene for deres medlemmer. 

 

Hvordan bliver jeg medlem?

Når du har været på nettet og sammenligne fagforeningspriser, skal du vælge den fagforening, som bedst matcher dine behov – til den mest favorable pris. Mange vælger både at melde sig ind i a-kasse og fagforening samtidig, men det er ikke et krav. De forskellige fagforeninger tilbyder noget forskelligt, og du bør derfor gøre op med dig selv, om du ønsker et fuldtidsmedlemskab, eller om mindre kan gøre det. Du kan tilmelde dig de enkelte fagforeninger online og udfylde ansøgningsskemaer, så du hurtigst muligt bliver forsikret og kan ”hvile mere” i din kunst, fordi du har fået ro i hverdagen, nu hvor du ikke hele tiden skal være bekymret over, hvordan du skal overleve økonomisk, hvis der kommer perioder, hvor du ikke har indtægter. 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Hacker
There are one more option are available on this topic and you are get the more offer are this website if you are get the new conformation and set clocks the new working are available on this project.
03 July  2019

luciham20
Well, this post is quite good!Thanks for updating my information about the subject.it very useful for me. poptropica blog
09 August  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"