95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Tre anderledes kunstinteresser


af 1234 12-08-2019 Vist: 1376 gange.

Kunst er en individuel udtryksform. Nogle foretrækker malerier og litografier. Andre køber smukke skulpturer. Og andre igen samler på dukker.

BJD – dukker med individuelt udtryk

Når man tænker på dukker, tænker man typisk på børn, men BJD – som står for ball jointed dolls – er en type dukker, som bestemt ikke er egnet for børn. Det er de for værdifulde til. Dukkerne har masser af bevægelige led, og køberen maler ofte selv ansigt på dem, syr tøj til dem osv.

Mange forfattere bruger disse dukker, til at give liv og udtryk til de fiktive karakterer de skriver om.

Dukkerne koster flere tusinde kroner, men holder værdien ret godt, særligt, hvis du køber fra små selvstændige designere, som ikke har midlerne til at masseproducere.

Ofte laver disse designere forudbestillinger på deres dukker, og du kan derfor være ude for, at skulle springe til her og nu, for ikke at gå glip af den dukke du ønsker dig. Lån penge i weekenden og gå ikke glip af chancen.

Vinylfigurer

I lidt samme verden, og så alligevel ikke, er vinylfigurerne. Disse figurer laver man ikke selv om på, men samler, typisk fordi figuren repræsenterer en karakter fra en serie, man holder meget af. De fås i mange forskellige stilarter, helt fra de simple Funko Pop, til yderst detaljerede figurer, typisk fremstillet i østen.

Bonzai

For nu at blive i østen, og ellers gå i den helt anden boldgade, så er bonzai også en kunstform, som vinder indpas. Det tager adskillige år, at fremstille en bonzai, og de fleste hobbyister er nok tilstrækkeligt utålmodige til, at de køber sig til en allerede eksisterende bonzai, frem for at starte forfra selv. Eller nok i virkeligheden begge dele.

Her er også tale om et stykke kunst, køberen selv arbejder videre med, i stil med dukkerne. En beroligende process, som indbyder til fordybelse.

Hvad samler du på?

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

John
Dette er da godt tidsfordriv i denne corona tid.
24 April  2020

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"