95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Fokus på Kim Kartholm


af 1234 17-03-2010 Vist: 4544 gange.

Vi stiller i en ny artikelserie fokus på nogle af de mange fremtrædende kunstnere på MyArtSpace.dk. Vi begynder med en af finalisterne i KunstTalent, Kim Kartholm. Fokuskunstnerne bliver stillet nogle få spørgsmål, der vil bringe os lidt nærmere deres kunstneriske arbejde.

Hvorfor arbejder du med kunst?
Jeg har malet i snart 10 år. Jeg begyndte vel nærmest ved et tilfælde, men jeg savnede nok en fritidsbeskæftigelse, der kunne erstatte min idrætskarriere (der gik på hæld).

Hvad er din største oplevelse med kunsten?
Jeg er indrettet sådan, at hvis noget fanger min interesse, så er jeg også indstillet på at beskæftige mig indgående med det. Sådan var det med maleriet. Jeg tog undervisning og allerede i 2003 debuterede jeg på Charlottenborgs forårsudstilling. Det var på sin vis min største oplevelse med kunst, idet jeg jublende naivt troede, at alle døre nu var åbne. Sådan gik det jo slet ikke, men jeg skal ikke være bleg for at indrømme, at anerkendelsen er en del af drivkraften.

Omvendt ville jeg utvivlsomt stadig male eller tegne, selvom værkerne aldrig skulle udstilles. Det er nemlig en udtryksform, der passer godt til mit temperament. Ikke sådan at forstå, at jeg har en masse indestængte følelser, jeg skal have ud gennem maleriet. Snarere ser jeg maleriet som en intellektuel udfordring. Og en meget anderledes udfordring end den, jeg er uddannet i, som matematiker.

Hvad er den største udfordring i dit arbejde med kunsten?
Udtryksmæssigt har jeg været meget søgende, omend det hele tiden har været gennem det figurative maleri. Jeg tror, at et af mine problemer har været, at jeg godt kan lide relativt rå malerier, men jeg har sjældent selv kunne lave et vellykket råt maleri med store armbevægelser. De har måske simpelthen ikke været tilstrækkeligt ærlige. Vel i bund og grund fordi, jeg ikke selv er så fandens rå.

Hvilke kunstnere bør vi andre tjekke ud?
En anden kunstner, som gennem de sidste 10 år har haft mange stilskift er Mie Olise. Det billedsprog hun har præsenteret gennem de seneste par år, synes jeg, er noget af det, der er værd at lægge mærke til på den danske kunstscene i øjeblikket. Andre og mere etablerede kunstnere blandt mine favoritter er Morten Schelde (jeg synes, at hans nyeste malerier er om muligt bedre end hans tegninger), Ivan Andersen (ikke mindst for opfindsomheden) og Claus Carstensen (hans svar på førnævnte intellektuelle udfordringer).

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

anke99
This technology is really too much useful when we have the choice work with the windows 10 fix connection to bluetooth audio device and wireless display in windows 10 and it have the fix definition every time. Means you have no need to change your policy every time different.
10 December  2018

Antoniacummins
I'd send you my daughter's, however it's as of now on the third little cousin down, as she is presently four years of age. She puts a sack cut onto her infant doll's diaper to speak to it and goes "blare! Time for rest!" before putting the dolly in its den http://www.aoneassignment.com/company-for-custom-essay-writing, so commonplace and consoling is the innovation in our family.
01 January  2019

angelarichard
Really a good Information. I liked it a lot. Here the way of presentation is superb. Author presented the main idea in a clear and concise manner. Refer essay writing service reviews website to get useful writing tips and suggestions.
04 April  2019

sarah009
I am a professional writer associated with the thesis writing services but I also intend to like arts and artist. I look for the best painting, usually abstract and nature, attend different art exhibition. I honestly feel the messages deeply which the artist conveys through their arts.
11 May  2019

JoeNelson
wiki
16 May  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"