95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Talentet blomstrer


af Karin Waldhausen 27-03-2011 Vist: 5501 gange.

Så fik vi udløst spændingen i årets Kunsttalent konkurrence og som jeg tidligere har gjort opmærksom på andetsteds, så var feltet stærkt og talentfuldt. Det gælder både hvad angår teknisk dygtighed og vilje til at fortælle noget med sin kunst. Skønt hele opløbsfeltet var meget kvalificeret kaster vi pressens lys på de 3 vindere: Anja Altenburg alias A.ben, June Jin og Marie Keis Uhre.

De 3 vindere er alle malere og det er i sig selv interessant i disse koncept tider. De er også alle tre figurative i deres ellers meget forskellige personlige udtryksmåder og det er lidt af en befrielse efter så mange år med abstrakt ekspresionisme.

Til gengæld er det 3 meget dygtige malere, hvor Marie Keis Uhre skiller sig ud ved dels at bruge mixed media i sine billeder, men også ved egentlig at være musikuddannet ved konservatoriet. Marie er også den af vindere, der arbejder mest intuitivt. 

Musik og mixed media

Hun fortæller om sine billeder, at de oftest opstår i nær tilknytning til hendes kompositioner og sange. ”Jeg har altid billederne i hovedet fra musikken”, siger Marie.

Hun bruger avispapir, tapet, akryl og tegning i sine billeder og det giver et reliefagtigt nogen gange næsten keramisk udtryk, der virker meget stærkt og som trækker i lige linie på Cobra-kunstnernes arv, selvom Marie muligvis ikke selv er bevidst om dette.

Hun har nemlig, som jeg forstår det, en befriende let tilgang til maleriet, hvor det i højere grad er intuitionen end det bevidste metodiske arbejde der sætter gang i processerne.

Billederne som Marie deltager med her er alle tre portrætter, men jeg synes egentlig de fungerer bedre som følelsestemaer – og hvem her ikke haft lyst til at rykke håret ud på sig selv i en eller anden frustreret tilstand?

Arven fra Rembrandt

June Jin svarer på spørgsmålet om, hvordan hun reagerede på konkurrencens resultat med: ”Det var da fedt! Jeg syntes, jeg havde rimelige chancer, men vi lå meget tæt indenfor kategorierne.”  

June har altid tegnet og malet, men på fuld tid i de sidste 4 år. Når man ser på Junes fantastiske billeder, kan man undre sig over, at også hun må kæmpe for at komme igennem på kunstmarkedet.

Men det må hun og det gør hun og så vidt jeg kan skønne, vil det også lykkes for hende en dag.

I forhold hertil falder talentkonkurrencens præmier på et godt og taknemmeligt sted. ”Hjemmesiden er det bedste, men i det hele taget er markedsføringsdelen nok det jeg har mest brug for, dér hvor jeg er lige i øjeblikket”, siger June.

Junes malerier repræsenterer en slags ny-realisme eller hyperrealisme, hvor det figurative element er drevet helt op i teknisk dygtighed og farverne står næsten symbolske på fladen. Hendes brug af lys kan minde om Rembrandts claire obscure og han trækker igen tilbage på Caravaggio.

Så June er i meget fint selskab med sin kunst og fuldt fortjent synes jeg. Til gengæld er indholdet i Junes billeder helt nutidig og noget foruroligende.

Skønt formen er så realistisk og forholdsvis let aflæselig, så nydes indholdet i billederne bedst ved at slå den fortolkende forstand fra og følelseslivet til, men så kan det også blive en rejse, der må tages i små bidder og skulle man blive bekymret, sorgfuld eller på anden måde urolig i sindet, så er der dækning for det hele i Junes billeder.

Den figurative frontkæmper 

I skrivende stund er det ikke lykkedes mig at få et interview med førstepremie vinderen: Anja Altenburg, men det skal ikke afholde mig fra at ønske hende et stort tillykke og forholde mig til billederne fra hendes hånd.

Anja har flere steder udtalt at hun kæmper for den figurative kunsts berettigelse og det gør hun godt, må man sige.

Hendes billeder udmærker sig ved at være teknisk fuldstændig fantastiske og hendes univers nærmer sig tegneserien uden dog at være det på nogen måde.

Skal jeg sætte hende ind i malerhistorisk sammenhæng bliver det i selskab med den største vi efter min mening har i Danmark: Michael Kvium.

Måske vælger Anja en dag at lægge humoren væk og gå hele vejen som Kvium har gjort i sin skildring af menneskets forfængelige og håbløse kamp med sig selv.

Men indtil da, kan vi bare nyde Anjas billeder og netop humoren som får temaerne til at glide ned næsten uden man mærker det før man får det hele galt i halsen – på den fede måde altså!

Jeg er vild med Anjas billeder fordi de er netop henvender sig til forstanden først og dermed lige som narrer følelserne ind i universet – der ikke mulighed for at lukke af for billederne. Det er fornemt.

Præmier bedre end penge

Både Anja Altenburg, June Jin og Marie Uhre Kreis står som yngre kunstnere overfor den udfordring, at skulle få et praktisk økonomisk liv til at hænge sammen med den skabende virksomhed, som ingen af dem vil være foruden.

Netop det, at præmierne ikke kun er penge, men noget konkret man får med sig, finder Marie Uhre Kreis er rigtig godt. ”Hvis man nu bare fik penge, så røg de nok ned i et eller andet hul. Jeg har mine netværk i musikken og det er nyt for mig at skulle skabe netværk indenfor billedets verden og dér kan jeg bruge premien fra konkurrencen.”

Udfordringen deler de med mange, mange andre håbefulde kunstnere, men talentet har de så åbenlyst og dertil viljen til at arbejde hårdt. På MyArtSpace.dk håber vi det bedste for dem og følger dem og deres vej her på sitet.

 

KLW

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Annaa
Why i love it We have all visible how devices game stations and cable containers can clutter up a living room. Caavo centralizes an enjoyment machine with a manage middle one clean https://www.prohomeworkhelp.com/pay-someone-to-do-my-assignment.php region to plug in all of your structures and a unmarried remote to turn every of them on and rancid. Caavo even works with Google Voice and Amazon Alexa.
26 December  2018

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"