95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Vejen til et kunstnerliv med succes


af Gammelgaard  01-07-2012 Vist: 7206 gange.

Kunstnere har ofte måtte acceptere et liv med økonomiske udfordringer da vejen til succes kan være besværlig. Konflikten i mange kunstneres liv er, at de elsker at lave kunst, og de vil gerne kunne leve af det, men samtidig finder de det ikke spændende eller relevandt at promovere deres kunst til omverdenen.

Manglen på promovering giver ofte problemer for kunstnerens succes… Anne Juul er én af de kunstnere, der gennem hård træning og adskillige sidespring, har fundet vejen frem til succes ved hjælp af markedsføring- og dette uden at gå på kompromis med sin kunst…

På blot 6 år har kunstneren Anne Juul gået fra at være ”uprofessionel” kunstner, til nu både at have udstillet i New York, Amsterdam, Stockholm, osv. Hendes vej til succes begyndte med én erkendelse af, at det at udfolde sig kunstnerisk, ikke er nok.

Anne Juul fortæller om sin kunst

 

Nyder de praktiske gøremål

Som professionel kunstner er der en lang række praktiske gøremål som; regnskab, aftaler, møder, markedsføring, indkøb af materialer osv. I stedet for at se negativt på det praktiske, så nyder Anne Juul den alsidighed arbejdet rummer, og de udfordringer hun får. Dette blev også lettere for hende, da hun kunne begynde at se fremskridt i sit ”firma” som professionel kunstner.

Efter lidt reseach var hun heldig at finde et galleri, der ville udstille hendes kunst, og selv om galleriet lukkede efter få udstillinger, havde bekendsskabet åbnet en masse nye døre.

Samarbejde med Galerie Rasmus

Hun begyndte at udstille i andre gallerier, og indgik i et samarbejde med Gallerie Rasmus, på gallerier rundt i hele Danmark.

I Gallerie Rasmus, Kbh, med Ida Hjalmsrud inden ferniseringen på Annes udstilling "Jagten"

 

Hendes rejse skulle ikke stoppe her. Ved hjælp af Facebook, fandt hendes kunst også vejen til USA. Hun blev kontaktet af en amerikansk gallerist, og hans begejstring førte til en udstilling i New York. Gallerierne i Amsterdam, Oslo og Stockholm fik hun kontakt til via e-mail, og på de blot 6 år, er hun og hendes værker dermed kommet vidt omkring.

Internettet gør verden mindre

Selvom hun bor i lille Danmark, har internettet forbundet hende med resten af verden, og dette medie har hjulpet hende til succes.

Det virker måske som en let vej Anne Juul har taget, men hun indrømmer dog, at der har været mange omveje. Hun har lavet mange fejl, og på den måde lært at gebærde sig med kunst-salget.

Anne Juul fortæller på Art Herning

 

Men alle hendes omveje har lært hende nye ting om kunst og markedsføring. Hun vil ved hjælp af et kursus, forsøge at hjælpe ivrige kunstnere på vej, ved at fortælle om sine oplevelser med markedsføring.

Selvom mange kunstnere føler sig for ”højt hævet” over markedsføring af enhver art, så er det at gøre opmærksom på sin kunst en nødvendighed som professionel kunstner.
Anne Juul vil gerne dele ud af sine erfaringer på de kurser hun laver.

Stemningsbillede fra optagelserne til tv-programmet Kunst For Tiden

 

Ved at deltage får man den basale viden om markedsføring, en dvd og workbook om bl.a. dannelsen og vedligeholdelsen af en facebookside, hvordan man laver et nyhedsbrev, osv. Hvis nogle skulle være interesseret i kurset afholdes det to forskellige steder; i Gallerie Rasmus´ afdeling i København d. 19. august og på Severin Kursuscenter i Middelfart den 25. August.

Markedsføring og forventningspres

Markedsføring er vigtigt, men hvad med ulemperne? Mange kunstnere interesserer sig ikke for markedsføring, fordi de er bange for at miste sig selv, i løbet om at blive mere kendt.  Når først folk kender én og ved hvad man har lavet før, kan de begynde at stille krav til de nye ting, man laver.

Anne Juul har følt dette pres fra gallerister. De har givet hende gode råd, og hun har med dem måttet vurdere, hvilke hun ville føje. Hun har prøvet sig frem, men har også hurtigt fundet ud af, at det ikke var hende.

The girl always thought it sounded so funny when the wolf howled. 40 x 60 cm

 

På trods af hendes valg om at forblive sig selv i processen og ikke lade presset tage overhånd, har hun fået succes. Med markedsføring er det også vigtigt, at man stadig kan bevare det man står for, selvom presset udefra bliver større.

Vær tro imod dig selv

Anne Juul mener, at hvis man er tro mod sig selv, så vil det afspejle sig i værkerne. Og hvis man ikke selv tror på sin kunst, er det en umulig opgave at få andre til at tro på det. Derfor skal man som spirende kunstner fortsætte med at følge sin intuition og hele tiden vurdere nøje, hvilke råd man vil følge.   


The girl was not sure, she should have taken her hunting dogs with her into the woods that day
110 x 160 cm

 

Vejen til succes er hård og kringlet, uanset hvilken branche man er i. Vi kan alle mene hvad vi vil om markedsføring, men hvis man vil leve at sin kunst, må folk vide, at man eksisterer.  Kunstnere laver kunst for at udtrykke noget til et publikum, og dette skal prises.


 ”Kunsten skal ikke holdes som en hemmelighed. Kunsten skal ud til den brede befolkning, fremfor at være forbeholdt en lille elite.” (citat af Troels Trier). 
Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

connie lous

Hej Anne!

Jeg har læst dit indlæg med stor fornøjelse og kan tilslutte mig alt det du beretter om. det er en vanskelig opgave at markedsføre og samtidig arbejde med sit maleri. jeg vil gerne høre lidt mere om dit kursus hos Galleri Rasmus, om hvem der underviser, og pris m.m.

venlig hilsen connie lous, galleri art five


06 July  2012

JC

 Hej Connie,

Du kan læse alt om kurset lige her:

http://www.annejuul.dk/markedsfoering/#forside.html

Kh Anne Juul Christophersen

www.annejuul.dk 


06 July  2012

Gitte Brandstrup
Sent fundet, men spænde læsning
17 June  2014

Mcgregor123
This is simple classic game,now try to this game,and invite your friends to play this world famous game play bejeweled 3 free i am sure you easy to play and control this simple game.
18 February  2019

MichaelGibson
Most successful artists have normal ability, a long history of training and a great deal of training added to their repertoire. Your objective ought to be to be custom dissertation help the best artist you are equipped for being, not to end up well known or to profit from your work.
27 February  2019

DavidDaniels
Artists will do work on a commission premise to profit. On the off chance that authorities need a customized masterpiece like a picture, they will commission an artist. Specialists are appointed for public art usually in connection with a new building. Professional Essay Writers Online
26 March  2019

kislly
The pearls themselves are pretty. The post backings are junk, one fell off almost immediately. The packaging could be better, they come in a plastic pearl earrings with a felt bag you can place them in... a jewelry box would be nicer.
01 April  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"