95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Groth

Collage – kunstnerisk udtryk


19-11-2011 Vist: 786 gange.

Først vil jeg lige sige at jeg syntes at MyArtSpace er et super forum, en velfungerende hjemmeside og rigtig spænende på grund af jer, de mange aktører som er registreret som medlemmer.
Jeg har i mange år savnet et forum, hvor man kunne vise sin kunst frem, se andres kunst og ikke mindst snakke om kunst og kunstudtryk.

Denne artikel handler ikke om mig, men om et par af jer på MyArtSpace.dk, og håber det er ok jeg referere til jer, da jeg finder jeres billeder meget interessante.

Collage, er ikke tidligere et område jeg har haft speciel stor kærlighed for. Jeg har altid syntes det har været lidt forlorent kunst, fordi man har taget noget andre havde lavet og klistret sammen på en sjov måde. Kan huske som barn jeg syntes det var sjovt at sidde klippe, klister og sætte sammen på sjove måder, men mere en hygge aktivitet og ikke meget med kunst at gøre.
Min mor lavede for nogle år siden forskellige collage billeder, men som jeg igen betragtede som en sjov fritidsbeskæftigelse.

Men i forbindelse med at jeg er kommet ind på MyArtSpace har jeg fået øjnene op for collage, og betragter det på lige fod med andre kunstneriske udtryksformer. Da jeg lige havde oprettet mig på hjemmesiden, var man i slutningen af kåringen af ”Kunsttalent 2011”, og blev vildt betaget af ”Marie Keis Uhre” billeder, og hun endte også som nr. 3.

Marie's billeder er ikke direkte collage, men hun anvender i stor udtrækning aviser, og bruger trykket og strukturen som en del af sit billedeudtryk, super flot. Jeg betragtede det ikke som collage, men hun rykkede alligevel lidt ved min opfattelse af collage, og hvordan man kunne bruge udtryksformen. Ville ønske jeg havde hendes værk ”The Outside” til at hænge på min væg, absolut mit favorit værk, men desværre solgt til anden side.

For en måned siden meldte jeg mig til et weekendkursus i FOF (det abstrakte billedsprog), første gang jeg har været på kunst kursus, og super interessant og inspirerende, men også med at rigtig god underviser. En af vores øvelser var at klippe, klister en collage, og efterfølgende ligge maling ovenpå, og arbejde med værket ud fra en abstrakt vinkel, det var meget spænende. 

Forleden dag fik vi så et nyt medlem på MyArtSpace ”D. Iris Sigm”, en pige der tilsyneladende komme fra Tyskland og har fundet vej til denne danske hjemmeside.
Hendes billeder er vel hvad man må betragte som en blanding af collage og maleri, i hvert fald utrolig spænende. Nu har jeg kikket på flere af billederne flere gange, og de fascinerer mig helt vildt, jeg ved ikke om det er sammensætningen eller hendes evne for kunstnerisk udtryk der er super.

Men tak til ” Marie Keis Uhre” og ”D. Iris Sigm”, at i er med til at rykke ved min opfattelse af kunst, eller måske rettere at udvikle min kunstopfattelse, og håber at andre har den samme positive oplevelse. Jeg glæder mig til at se mere fra disse to kunstner, og hvad de producere i fremtiden.

Jeg har ikke mulighed for at tage de to kunstneres billeder med, men tag og besøg deres profil, en dejlig oplevelse, og dem er der faktisk rigtig mange af på MyArtSpace.dk :-)

Mvh, Kim

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Marie Keis Uhre

 Kære Kim

Tusinde tak for de flotte ord. Jeg er meget beæret over, at have været med til at rykke din opfattelse af kunst, og jeg kan også kun melde mig under samme fane og give dig ret i, at MyArtSpace er et super forum.

Mvh. Marie Keis Uhre


19 November  2011

D. Iris Sigm

Great blog! So happy with it, and i feel the same. Some people are "scrapping" and that is sometimes thought to be collages.. but thats more of a lady hobby :-), ...i am so glad i found this web. Thank you so much Kim!

Hilsen,
Iris

P.s i am Icelandic but living in Copenhagen. I am in a art group with peoplee from all over the world and the next exhibition is in Germany :-), very exited.


21 November  2011

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"