95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Groth

Vis din kunst til verden


04-03-2012 Vist: 2595 gange.

Sidst jeg var hos tandlæge og ventede på at det skulle blive min tur til stolen, sad jeg og kikkede på udsmykningen i venteværelset. Væggene var udsmykket med en plakat af abstrakt kunst til en Louisiana udstilling fra det forrige århundrede, og tænkte det var lidt sparsomt.

Jeg greb chancen da jeg kom ind til tandlægen og spurgte om hun ikke skulle have noget kunst op på væggene i venteværelset, og jeg gerne ville hænge noget op. Så kunne hun få noget mere originalt op på væggene og jeg noget reklame. Det syntes hun var en god ide, da de havde snakket om at det nok ved at være tid at skifte de plakater fra den foregående tandlæge, og her til skal siges at hende og hendes kollega vel efterhånden har haft klinikken i 5-6 år.
Aftalen blev at jeg næste gang ville tage 3 billeder med, men så skulle jeg også sørge for at tage boremaskine, rawlplugs og skruer med.

Da jeg kom hjem funderede jeg lidt over ideen, og det er så end med at jeg nu har malet 3 billeder til formålet, hvor der er sammenhæng i. To af billederne skal hænge i mod syd, og det sidste på modsatte væg imod nord. Omdrejningspunktet med en mur, som er gennemgående på alle 3 billeder, men også højde fra hvor lyset komme fra, den mørkeste himmel ender samme sted på begge sider af rummet.

Desuden kikker personerne på hinanden i mit lille univers, og det har været en sjov lille opgave. Nu bliver det så spænende at se hvad min tandlæge siger, og de kan forenes med dem  :-)
Men i næste uge skal jeg så ned og borer dem op, og ligge nogle små folder af min kunst og mit lille galleri.

Jeg ved at mange udstiller deres kunst på cafeer og lignende, men der er en masse andre muligheder. Hos tandlægen sidder mange og venter nervøse, giv dem en god oplevelse, og det kan jo være at nogle af dem kontakter dig i fremtiden, det koster lidt tid, maling og et par lærred.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Skovmose

Fine billeder og god effekt med muren der samler de 3 værker. Det er en rigtig go' idet at udstille i klinikker, lægehuse mm. lige netop et sted hvor man har  go  tid til at  fordybe sig i  et maleri og min erfaring er, at selv de som ikke interesserer sig for maleri/kunst, bliver fanget af det - og det er interessant.... Lene


04 March  2012

EGE

Hej Groth.

Det er spændende at læse om dine overvejelser om billedernes samspil med rummet. Godt for de nervøse patienter at se på nogle fine billeder.

Hilsen EGE


04 March  2012

Knud Larn

Tillykke med udsmykningen! Det er godt at få billederne ud.

Jeg synes bare du lige skal være klar over at der er aftalte spilleregler for den slags (med staten, for at beskytte kunstnerne),: Under BKFs regler ville du have fået 17 kr pr billede pr dag i indtægt til dig (1500 pr måned / 18.000 pr år), Så jo, vi kender udmærket dette marked, det er det de fleste lever af...

Men nu blev det vist gratis for tandlægen, der nu undgår at købe kunst selv, eller betale en anden kunstner BKF afgiften.

Får du i det mindste gratis behandlinger?


05 March  2012

Aase Lind

 Spændende billeder, Groth!

Men er enig med Knud Larn (se ovenfor),.

Vi skal alle tænke os godt om, inden vi "gratis" udsmykker diverse halvoffentlige bygninger.

Kan godt forstå, at det er en dejlig fornemmelse at se sine værker, hvor folk kommer forbi, men der er faktisk folk, der forsøger at leve af deres kunst.


05 March  2012

Groth

Smiler og tænker, hvad er nu det ?
 
I første omgang syntes jeg det var en genial ide for at reklamere for min kunst og mit lille hjemme galleri, og kan absolut godt følge jeres point, men har handlet ud fra et helt andet perspektiv.
 
Ja, jeg er amatør, har haft lyst male i mange år, men har bare ikke rigtig kunne finde tiden før for 1 ½ siden i forbindelse med skilsmisse.
Jeg bor i et kæmpe hus som jeg har haft til salg i 16 måneder, og i disse tider er det ikke til at vide hvor længe. Men havde efterhånden lavet 15-20 billeder og derfor valgte 7. januar 2012 at bruge nogle af mine mange kvm. til galleri, som har åben tirsdag og torsdag aften samt lørdag eftermiddag. Der kom rigtig mange mennesker på åbningsdagen (60 besøgende),, men siden har der kun været ganske få besøgende, 10-12 stykker i alt.
 
Ja, ligger på en godt befærdet vej, fik et par rigtige gode avis artikler. Men de få besøgende, kan det mon skyldes årstiden, eller gider folk slet ikke gå på galleri. Jeg syntes ellers jeg har noget interessant at vise, ikke kun min egen kunst men også en udstilling af min gode ven Iris Sigmundsdottir, som laver nogle spænende collagebilleder.
Hvad gør man så, det er lidt en hobby, men på ubestemt tid, huset er jo til salg. Skal jeg kaste en masse kroner i annoncering, eller hvad gør man.
 
Man kan annoncere på mange måder, i avisen, i radioen, ved busstopstedet, på gavle, men det er dyrt. Nej, tænke jeg, min tandlæges venteværelse har en ganske trist udsmykning, hun får lidt kunst på væggene, jeg reklame for min kunst, sammen med brochure for fortæller om min kunst og mit lille galleri, det er da billig reklame, tænker jeg. 
Billederne er stadig min ejendom og kommer jeg om et halvt år for at hente dem, ja, hvis kvaliteten er i orden og de kan lide min kunst, kunne det jo være de slet ikke vil af med dem og køber dem, men egentlig ikke formålet.
 
Jo, forstår godt synspunktet, og var slet ikke klar over der var sådanne regelsæt, og slet ikke tænkt fra det perspektiv. Jeg har været skabskunstner i 30 år, ingen ud over de nærmeste har set hvad jeg har lavet fra tid til anden i gennem årene.
 
Jeg kan godt se at det egentlig er undergravende virksomhed for personer der gerne vil leve af deres kunst, og tror mig det ville jeg egentlig også gerne. 
 
Jeg kan stå op om morgen, gå op i mit atelier, kikke på mine igangværende værker, og ønske inderligt at jeg bare kunne blive hjemme fra arbejdet og arbejde med mine billeder. Og, ja det må være min drøm, men kræver det sandelig også at publikum kan lide min kunst, og vil sætter pris på at eje nogle af dem. Så ville jeg kunne udleve min drøm som fuldtids kunstner, og forlange 17 kr. om dagen i leje, hvis de vil låne dem i stedet for at købe dem.
 
Nu vil jeg gå og tænke meget over jeres kommentarer, man skal se tingene fra mange vinkler. 
 

05 March  2012

Knud Larn

Du skal endelig ikke opfatte det skrevne som nogen kritik - det ER fedt at du får dine ting ud. Der er MANGE andre der gør som dig, og det er en god bengyndelse for ALLE. Jeg ville bare fortælle dig om at der ER nogle muligheder hvormed en maler kan tjene penge...

Du skal se, en dag lykkes det nok for dig at få dem op og hænge for penge :-),

Iøvrigt: tillykke med galleriet - har du overvejet atskabe en event - skiftende udstillinger, måske med nogle kunstnere her fra MAS. Det er min erfaring at der kommer folk til ferniseringer, men ikke imellem dem. Tricket er vel så at have mange ferniseringer igennem året?


06 March  2012

Groth

Hej Knud


Jeg er enig at vi heller ikke skal forære vores kunst væk, og har også benyttet denne mulighed som PR.

Det er nyt for mig at udstille sætte min kunst til offentlig skue, og har også en enkelt udstilling i en kunstforening på en arbejdsplads, og har igen i juni, disse 2 aftaler er lavet med aftale om køb for minst kr. 3.000. Men jeg skal muligvis deltage i en lokal udstilling i maj, sammen med en række andre kunstner, her har jeg ingen forventning om salg.

Men du skrev på en blog til mig sidste år omkring prissætning af billeder, og blandt andet med at sætte en pris hvor man ikke er for dyrt i starten, det er bedre at sætte prisen op end at lave udsalg. Og det er vel lidt i samme retning jeg anvender i forbindelse med at få min kunst ud i offentligheden. Men vil heller ikke røvrendes som Karin skrev på et tidspunkt, hvor hun havde udstillet i en kunstforening, hvor man ikke engang kunne give hende et par flasker vin.

Med hensyn til udstillinger i mit galleri, er jeg lidt fanget i at huset er til salg, det er svært at lave aftaler, hvis ikke man ved og huset er solgt om 3 måneder. Men har allerede lavet aftale med 4 kunstnere her på MAS i forbindelse med at jeg er aktiv i kunstforeningen på min egen arbejdsplads, og der er virkelig mange gode kunstner her på MAS.

Men nu giver jeg mit hus salg en chance de næste 6 måneder, og driver lidt hobby galleri i perioden, så tager jeg stilleing til hvad der skal ske hvis ikke huset bliver solgt til den nye pris, det skal ikke længere ned i pris.

Men tak for jeres dialog, det er et værdifuldt forum

Mvh, Kim
 


06 March  2012

Vis flere

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"