Vind et kunstværk til 5000 kr, skriv dig op på vores malingliste

Close
MyArtSpace - Kunst på nettet, Se de flotte gallerier
kunstvæggen

ArtExclusive

Udvalgte kunstnere

Kunstnerartikler

Lærreder
Rammer
AnnoncerDine værker fortjener opmærksomhed!

Ja tak!

Del dine værker og bliv set. Meld dig ind i Danmarks største kunstfællesskab med 6966 kreative som deler deres passion. Kom med i fællesskabet, det er helt gratis.

Acrylmalerier med struktur/sandspartelmasse

I denne artikel kan du lære hvordan du kan give et maleri struktur og lave flotte effekter ved hjælp af sandspartelmasse og akrylmaling.

Det er Lone Ramtungs første tips og tricks-artikel – hvis du har spørgsmål, eller gerne vil have at Lone skriver om et andet emne, så skriv en mail til hende på Lones profilside.

Har du selv et tip eller et trick i ærmet du gerne vil dele, så send os en mail via kontaktsiden.

Det skal du bruge

Der kan anvendes forskellige materialer for at skabe struktur på lærredet. Du kan købe deciderede strukturpastaer specielt beregnet til formålet, men en billig og god løsning er, at anvende ganske almindelig sandspartelmasse - som købes i et byggemarked.

Her ser du de materialer, som bliver omtalt i artiklen

Ekstra effekt

I den våde sandspartelmasse kan du også ilægge perler, småsten, bomuldssnor, gamle nøgler, strandskaller, ja kun fantasien sætter grænserne.

Mal på sandspartelmasse

Når sandspartelmasse er gennem tør (tager cirka et døgn), så kan du male med din acrylmaling. Du kan med fordel fortynde din maling med vand. sandspartelmasse suger hurtigt væden i malingen i starten, hvis du skal arbejde længe med farvelægningen, så hav en vandforstøver parat, og giv lærredet et lille pift af og til.

Lakering

Sandspartelmassen er porøs og tåler ikke stød/slag ved f.eks transport. Derfor er det nødvendigt at afslutte maleriet med en gennemsigtig lak.

I baggrunden ser du et udsnit af et af mine værker, hvor jeg har brugt henholdsvis spartel og en spids pind.

Køb en vandbaseret gulvlak ( i et byggemarked). Det er vigtigt den er vandbaseret. Lakken indeholder UV-filter, og beskytter således også maleriet mod solens stråler. Lakken gulner ikke. Lakken kan påføres med en pensel eller en lille skumgummisvamp. Undlad at bruge skibslak, spraylak, hårlak.