Vind et kunstværk til 5000 kr, skriv dig op på vores malingliste

Close
MyArtSpace - Kunst på nettet, Se de flotte gallerier
kunstvæggen

ArtExclusive

Udvalgte kunstnere

Kunstnerartikler

Lærreder
Rammer
AnnoncerDine værker fortjener opmærksomhed!

Ja tak!

Del dine værker og bliv set. Meld dig ind i Danmarks største kunstfællesskab med 7009 kreative som deler deres passion. Kom med i fællesskabet, det er helt gratis.

Hvorfor ikke lave sit lærred selv?

Du skal ikke regne med, at det bliver billigere at lave dine egne lærreder: heller ikke hvis du laver det helt fra bunden, og der kan være meget bøvl og hårdt arbejde i det. Resultatet er derimod meget originalt.
Har du selv et tip eller et trick i ærmet, som du gerne vil dele, så send os en mail via kontaktsiden.

Kom godt i gang

For mig er den vigtigste grund til selv at lave et lærred, at jeg ikke kan købe lærreder der ser sådan ud, eller fås i præcis det format, som jeg ønsker. Du kan købe masser af billige lærreder. Mange af dem er ok at male på, men er desværre begrænset til forholdsvis få formater.

Af de lidt dyrere blindrammer får du mere frihed til formaterne, da du kan købe blindrammer fra ca. 15 cm og opefter, og som springer med 1cm. Her kan du med fordel bruge færdigpræpareret lærred.

Et sted hvor du ikke bare kan købe færdige lærreder er hvis de er alt andet end flade og firkantede, så må du selv i gang; i gang med blindrammen, og den kan sagtens være 3–dimensional. Hvis du laver andet end firkantede lærreder, skal du som hovedregel bruge upræpareret lærred, som du så selv præparerer.

Hvorfor overhovedet bøvle med egne lærreder?

De ikke firkantede – og skulpturelle lærreder skal bruges til at fortælle historier, som du ikke kan fortælle på anden måde, og hvor du har brug for at lave ting, som øjet vil tro på.

Når du bruger noget andet end firkantede lærreder, har øjet sværere ved at skelne mellem illusion og virkelighed, mellem det malede perspektiv, og den fysiske virkelighed; og det uanset om vi ved at lærredet er fladt.

Så derfor; lav ikke lærredet selv fordi du vil spare penge, for det gør du sandsynligvis ikke, men gør det fordi du vil noget andet end et standardlærred.