Vind et kunstværk til 5000 kr, skriv dig op på vores malingliste

Close
MyArtSpace - Kunst på nettet, Se de flotte gallerier
kunstvæggen

ArtExclusive

Udvalgte kunstnere

Kunstnerartikler

Lærreder
Rammer
AnnoncerDine værker fortjener opmærksomhed!

Ja tak!

Del dine værker og bliv set. Meld dig ind i Danmarks største kunstfællesskab med 6966 kreative som deler deres passion. Kom med i fællesskabet, det er helt gratis.

Lær at tegne

Lær at tegne i grundformer

Når man skal lære at tegne, handler det først og fremmest om at kunne skitsere. Det handler om at lære at se nogle grundlæggende og simple figurer i et kompliceret motiv.

Lyder det uforståeligt? Faktisk er det ret simpelt, lad os kigge på nogle illustrationer af det. De grundlægende former kan fx være en firkant, en trekant og en cirkel.

Disse tre elementer kan fx bruges til at definere formen på et menneske - eller noget helt andet! På eksemplet med manden er der brugt 2 firkanter, en trekant og en oval cirkel.

Naturligvis er han ikke færdigtegnet med disse tre elementer. Det var blot for at give et eksempel på, hvordan én figur kan "bestå" af flere små figurer.

Som alt andet kræver det naturligvis øvelse, men du vil opleve, at denne teknik med tiden, vil gøre det meget nemmere at tegne. Så øv dig i at tegne grundfigurerne og i at "se" dem i hverdagsting som kaffekopper, træer og mennesker.

Lær at tegne skitser

Når man skal lære at tegne skitser, er der en ting, der er rigtig vigtig: Tegn så meget som muligt!

Det lyder banalt, og det er det også. Øvelse gør mester, så det handler om at have skitseblokken og den mellemhårde blyant eller kuglepennen med overalt.

Og så er det ikke nogen dum idé at øve sig på grundfigurerne. De hjælper en til på kort tid at genskabe de vigtigste linier i mere komplekse strukturer/figurer. Se evt. afsnittet om at tegne grundlæggende former og figurer.

En vigtig modspiller du bør kende, er dine faste skemaer. Jo du læste rigtigt. Alle mennesker har (afhængig af sin kultur) bestemte måder at tegne bestemte ting på. Fx er solen altid placeret i det ene hjørne på en børnetegning. Skemaerne er ubeviste og mange, og de kan blokere for det dine øjne rent faktisk ser.

Tip: Øv dig i at skitsere på tid. Fugle i haven er gode emner, da de sjældent sidder stille ret længe ad gangen. Det kan også være mennesker i nyhederne på tv - de er ofte kun på i få sekunder.