Vind et kunstværk til 5000 kr, skriv dig op på vores malingliste

Close
MyArtSpace - Kunst på nettet, Se de flotte gallerier
kunstvæggen

ArtExclusive

Udvalgte kunstnere

Kunstnerartikler

Lærreder
Rammer
AnnoncerDine værker fortjener opmærksomhed!

Ja tak!

Del dine værker og bliv set. Meld dig ind i Danmarks største kunstfællesskab med 8261 kreative som deler deres passion. Kom med i fællesskabet, det er helt gratis.

Lær at tegne

Hvilke tegneredskaber får jeg brug for?

Der er en lang række muligheder, når vi taler tegneredskaber. Det vigtige er som nybegynder, at vælge få skriveredskaber som man er glad for, og så lære at bruge dem.

Så hvis du er glad for din blyant, så begynd med den - prøv dig frem og se hvad den kan og hvor den ikke er så god. Du kan måske købe 3 forskellige. En af de hårde, en af de bløde og en midt imellem.

Når du skitserer, er en mellemhård blyant udmærket. Den hårde er god til fine streger og skraveringer og den bløde kan, sjovt nok, lave en bløde effekter såsom skygger.

Viskelæder er ikke nødvendigt, når du skitserer. Laver du en "skævert", tegner du bare den rigtige streg ovenpå, og trækker den nye skarpere op.

Dit fokus, når du skitserer, skal være på at får formerne og skyggerne ned på papiret. Der gør en enkelt smutter ingenting. Ser man på nogle de store maleres skitser, vil man ofte også se en masse fejl, som man sagtens kan "se udenom".

Først du tegner skitsen rent, er det en god ide med viskelæder. Af dem findes der flere slags - dem der bare "retter fejl", og dem der kan bruges kreativt til at skabe fx skyggeeffekter.