95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Skulpturen Earth – spor af jord


af 1234 21-03-2010 Vist: 3856 gange.

Det handler om sammenhold og fællesskab. Kunstner Karin Waldhausen er i gang med et spektakulært jordindsamlingsprojekt. Et langsommeligt magisk ritual kalder hun det selv. Langsommelig fordi der er behov for en modvægt til nutidens flygtighed og hurtige tidsånd og magisk da der er tale om en symbolsk handling. Og du kan blive en del af projektet.

Det handler selvfølgelig ikke bare om jorden helt konkret. Jorden er et symbol på sammenhold og fællesskab – noget der knytter mennesker sammen. Ideen opstod som følge af de nye storkommuner, og politikernes overvejelser om, hvordan man skaber samhørighed og sammenhold over større geografiske afstande.

Tusindvis af glas med jord 

”Jeg vil lave en tilknytning til alle i hele verden, der ville være med til det,” fortæller Karin Waldhausen. ”Og værket er dels processen og de mange historier, der allerede knytter sig til det og vil komme til at knytte sig til det dels selve den konkrete manifestation af tusind og atter tusind af små glas med jord, der hober sig op og kan arrangeres på alle mulige æstetiske måder indtil den dag, hvor projektet Earth ender på et museum eller et Galleri. Her vil ritualet slutte med at glassene tømmes ud og blandes molekylært.”

Indsend jord fra haven og ferien

Karin Waldhausen opfordrer alle til at sende jord ind. Det kan være fra ens egen have, fra sommerhuset eller en ferie i udlandet. På alle glas vil der blive noteret af hvem og hvor jorden er indsamlet. Projektet er tilgængeligt på Facebookgruppen: Join the Earth Project og får også sin egen hjemmeside. Hovedsprogene er engelsk og dansk. Adressen du skal sende din jord til kan ses sidst i artiklen.

 

Bog om projektet

Endelig vil der efterhånden blive skabt en bog om Earth og dens fortællinger: F.eks. fortællingen om Peter, der stod i tolden og fik inddraget 2 skefulde jord fra Thailand, eller historien om de gæve borgere i Havndal, der hovedrystende gav Karin Waldhausen lov til at tage lidt jord fra deres by, eller de foredrag der groede frem eller de morsomme, ubehagelige, overraskende vendinger som projektet tog undervejs.

 

Du kan deltage ved at sende jord til: 

Karin Lykke Waldhausen

Hobrovej 216
9560 Hadsund

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

ChristopherLong
Earth is really symbol of unity especially is should be so nowadays. We humans need to unite ourselves to protect our planet. All of natural disasters that are happening right now is nothing else but human's involvement. I write my essay about climate change and for recent 20 years natural disasters significantly increased.
17 October  2017

Stephaniee
As defined in the e book Deep paintings rules for centered success in a Distracted global Cal Newport explains that this is the ability to cognizance on cognitively demanding duties with out being https://www.prohomeworkhelp.com/pay-someone-to-do-my-assignment.php distracted. Newport provides to produce at your top level you want to paintings for extended duration with full concentration on a single undertaking unfastened from distraction.
26 December  2018

TerryMulhern
Posting on http://www.artbazar.dk/ articles
03 April  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"