Vind et kunstværk til 5000 kr, skriv dig op på vores malingliste

Close
MyArtSpace - Kunst på nettet, Se de flotte gallerier
kunstvæggen

ArtExclusive

Udvalgte kunstnere

Kunstnerartikler

Lærreder
Rammer
AnnoncerDine værker fortjener opmærksomhed!

Ja tak!

Del dine værker og bliv set. Meld dig ind i Danmarks største kunstfællesskab med 8261 kreative som deler deres passion. Kom med i fællesskabet, det er helt gratis.

Lær at tegne og male - Oliemaling

Hvilken maling skal jeg bruge?

For de fleste gælder det, at det tager lang tid at lære at male. Man vil begå mange fejl, før man bliver god - og derfor er det tosset at bruge en formue på maling til at begynde med.

Der er mange producenter af oliemaling der laver såkaldte begynderpakker ved siden af deres professionelle linie - så kig dig for, og vent med at købe de store dunke. Man kan købe udmærket og billig oliemaling, fx. af mærket Rembrandt, hvor et sæt med 10 små tuber koster et par hundrede kroner.

Så kan du prøve dig frem med farverne og blive lidt klogere på hvilke af dem, du vil købe hjem i større dunke. Du kan også lettere vurdere, om du synes det er værd at investere i en dyrere maling.

Hvis du ønsker en mere viden om hvilke muligheder du har, er Politikens Kunstnerhåndbog et studie værd.

Tip! Ubrugt maling kan opbevares i dagevis ved at dække det med vand i fx. en tallerken. Når du er klar til at male igen, hælder du blot vandet fra og hælder malingen tilbage på paletten.