95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Hvilke pensler skal jeg købe?


af 1234 03-03-2010 Vist: 5843 gange.

Når vi snakker maling, kan man sagtens begynde med de billige mærker. Sådan forholder det sig ikke helt med penslerne. Billige pensler taber hårene og bliver hurtigt slidt op.

Derudover er det et irritationsmoment hele tiden at skulle fjerne hår fra malingen. Behandler man sine pensler ordenligt, (Husker at rengøre dem ordentligt efter brug mv.) kan de til gengæld også holde længe.

Køb derfor de dyreste pensler du har råd til.

Hvilke penseltyper får jeg brug for?

Dette kan man ikke give en færdig opskrift på. Men for at komme godt igang med oliemaleriet, er disse pensler gode at begynde med:

En flad langhåret børstepensel skal du helt sikkert bruge, da den er god til at arbejde på større flader med.

En flad og blød pensel lavet af mårhår er også god at have. Den er god til at skabe en blød/glidende finish uden synlige penselstrøg.

Det er også godt med en rund langhåret pensel og den fås både som børste- og hårpensel. Den er god til detaljer, men kan ikke holde på meget maling af gangen.

En spids pensel (ofte lavet af syntetisk hår) bruges til at lave de helt fine linier og skarpe detaljer.

Med disse fire penslertyper kommer du vidt omkring:

  • En langhåret børstepensel
  • En flad blød mårhårspensel
  • En rund langhåret pensel
  • En spids pensel

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

pietpedersen

jeg afslutter altid rengøringen af mine pensler uanset om det er til akryl eller olie med at vaske dem i opvaskesæbe, for at blødgøre dem til næste brug.


02 November  2010

Knud Larn

@Piet: pas på. Sæben affedter voldsomt de naturlige hår, de har brug for hårplejeprodukter i stedet. Balsam er godt til mårhår etc. Men til akrylpensler er jeg enig.

Et tip til akrylmalere med mange pensler i samme størrelse og af samme type (der er mange fordele i praksis ved at have 20-30 pensler),: 

Går der lang tid inden man skal male med en pensel igen, så giv den rene pensel lidt hårgelé så den holder formen og spidsen. Når du skal bruge den dypper du den blot lige i vand inden du dypper i farven, så er al geléen ude med det samme.

I det hele taget: Hår er hår - både på vores hoveder og på vore pensler. En smuk kvindes hår er velplejet, det er en smuk pensel også :-),


05 May  2011

TerryMulhern
This world cannot be a better place by attempting to eliminate others or assume they will just vanish because you hate them, but rather by trying to co-exist and working together very closely to weed out terrorism in art, hate speech and fostering a culture of mutual respect. American citizens think that only Europeans are radicalized by online sources. Browse the comments on achieveessays thesis papers sections of any news feed and the reality is the number of art criminals is terrifying.
24 April  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"