kunstvæggen

ArtExclusive

Udvalgte kunstnere

Kunstnerartikler

Lærreder
Rammer
AnnoncerDine værker fortjener opmærksomhed!

Ja tak!

Del dine værker og bliv set. Meld dig ind i Danmarks største kunstfællesskab med 5227 kreative som deler deres passion. Kom med i fællesskabet, det er helt gratis.

Hvilket lærred skal jeg bruge? Oliemaling

Når man maler med oliemaling, er hør det bedste lærredstof. Det tager godt imod olien, men det er til gengæld også ret dyrt. Et billigere men udmærket alternativ er bomuldslærredet.

Man kan i dag købe færdigsamlede lærreder overalt. De varierer meget i pris og kvalitet, og som oftest er der en sammenhæng mellem de to. Er du ny indenfor kunstens verden så køb et af de billigere, fx. på MyArtBase.dk.

Det er også vigtigt ikke at købe for stort et lærred i begyndelsen. Det er sværere at arbejde på de store flader, ligesom de helt små kan give for lidt plads til at navigere på - derfor begynd med et på ca. 50 x 50 cm.

Alternativt kan man købe lærred i metermål og lime det på en plade. I dag sværger de fleste dog til lærred på ramme, da det giver en god spænstighed i strøget. Med hensyn til overfladen så er der mange muligheder indenfor både hør- og bomuldslærred. En mellemkvalitet er her at foretrække til det meste arbejde. De finere er ofte brugt til portrætter.

Skal jeg lave mit eget lærred?

Det korte svar er: Formentlig ikke. Fordelene ved at lave sit eget lærred er, at man sparer penge og at man kan lave et lærred i præcis den størrelse, man ønsker.

Omvendt tager det tid, og så er det relativt besværligt. Hvis du er som de fleste, og hellere vil brugen tiden på at male, så køb i stedet et færdigt lærred i butikkerne.

Hvis du er træt af almindelige flade, firkantede lærreder, så kan det være en god ide at lave et selv. Se artiklen om at lave dit eget lærred i menuen i højre side.

Tip! Du kan også male på træ, fx masonitplader. Det er en meget billig type træplade, der kan fås i alle trælaster.
Den har en blank og en ru side, og der kan males på begge - dog "sluger" den ru side væsentligt mere maling.
Uanset hvilken side du maler på, er det en god ide at pudse for med sandpapir (huske at tørre efter), så malingen binder bedre.

Kommentarer

SilverScreen skrev den 26-11-2010 kl. 01:15:57 ArtBazar.dk Se hjemmeside

 Hej, -- som gammel tilhænger af billige lærreder, synes jeg det er min erfaring at masonit, bør behandles på begge sider. Maler man på den ene side vil masonit nemt bukke, hvis derimod man f.eks. lakkerer den anden side, vil pladen ikke bukke.

Arurra skrev den 07-12-2011 kl. 11:21:49

Jeg kan se på nogle af de videoer der bliver henvist til på siden at man starter med at grunde sit lærret? Bruger i da oliemalin fortyndet med olie eller acryl maling?

Peter Witt skrev den 25-01-2013 kl. 10:10:27 ArtBazar.dk Se hjemmeside

Hvis man som nybegynder i olie maling vil jeg anbefale siden www.malerkassen.dk

Her er der rigtig gode lærreder med en vævning bestående af bomuld polyester der gør at lærrdet er spændig uanset påvirkning af kulde varme, lærrederne er også meget billige i indkøb da malerkassen impoterer deres lærreder selv - her er også gode råd at få på siden hvor man anbefaler opstart med malermidler uden terpentin alle farverne er kunstner kvalitet med ægte pigmenter

  • Frste
  • Forrige
  • Side 1 af 1 sider
  • Nste
  • Sidste

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.