kunstvæggen

ArtExclusive

Udvalgte kunstnere

Kunstnerartikler

Lærreder
Rammer
AnnoncerDine værker fortjener opmærksomhed!

Ja tak!

Del dine værker og bliv set. Meld dig ind i Danmarks største kunstfællesskab med 5216 kreative som deler deres passion. Kom med i fællesskabet, det er helt gratis.

Akrylmaling, hvilket lærred skal jeg bruge?

Når man maler med akrylmaling, er hør det bedste lærredstof. Det tager godt imod akrylen, men det er til gengæld også ret dyrt. Et billigere men udmærket alternativ er bomuldslærredet.

Man kan i dag købe færdigsamlede lærreder overalt. De varierer meget i pris og kvalitet, og som oftest er der en sammenhæng mellem de to. Er du ny indenfor kunstens verden så køb et af de billigere, fx i dit lokale supermarked.

Det er også vigtigt ikke at købe for stort et lærred i begyndelsen. Det er sværere at arbejde på de store flader, ligesom de helt små kan give for lidt plads til at navigere på - derfor begynd med et på ca. 50 x 50 cm.

 

Alternativt kan man købe lærred i metermål og lime det på en plade. I dag sværger de fleste dog til lærred på ramme, da det giver en god spænstighed i strøget. Med hensyn til overfladen så er der mange muligheder indenfor både hør- og bomuldslærred. En mellemkvalitet er her at foretrække til det meste arbejde. De finere er ofte brugt til portrætter.

Skal jeg lave mit eget lærred?

Det korte svar er: Formentlig ikke. Fordelene ved at lave sit eget lærred er, at man sparer penge og at man kan lave et lærred i præcis den størrelse, man ønsker.

Omvendt tager det tid, og så er det relativt besværligt. Hvis du alligevel ønsker at give det et forsøg, så tjek artikler her på siden om at lave sit eget lærred. Artiklen går i dybden med at lave lærreder i alternative former.

Tip! Du kan også male på træ, fx masonitplader. Det er en meget billig type træplade, der kan fås i alle trælaster. Den har en blank og en ru side, og der kan males på begge - dog "sluger" den ru side væsentligt mere maling. Uanset hvilken side du maler på, er det en god ide at pudse for med sandpapir (huske at tørre efter), så malingen binder bedre.

Kommentarer

Marianne Mathiasen skrev den 31-07-2012 kl. 07:46:48

  Hej

Jeg maler på birkefiner plader og jeg synes at det funger godt. Jeg grunder pladerne med en akrylgrunder / gesso på både for og bagsiden for at sikre at pladen ikke slår sig. Det er vigtigt at give pladen gesso, ellers suger pladen for meget af den dyre maling. Jeg vil ikke anbefale masonit, da det har en tendens til at slå sig når det bliver fugtigt. Birkefiner har også den fordel at det ikke indeholder nogen form for farve pigmentering der kan trænge igennem gessoen. Jeg har haft problemer med at masonit kan afgive farve, så man får skjolder på malefladen.

M.v.h.

Marianne 

  • Frste
  • Forrige
  • Side 1 af 1 sider
  • Nste
  • Sidste

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.