Vind et kunstværk til 5000 kr, skriv dig op på vores malingliste

Close
MyArtSpace - Kunst på nettet, Se de flotte gallerier
kunstvæggen

ArtExclusive

Udvalgte kunstnere

Kunstnerartikler

Lærreder
Rammer
AnnoncerDine værker fortjener opmærksomhed!

Ja tak!

Del dine værker og bliv set. Meld dig ind i Danmarks største kunstfællesskab med 7608 kreative som deler deres passion. Kom med i fællesskabet, det er helt gratis.

Mette Enøe

Ugens kunstner uge 39 2008

Hvordan vil du beskrive dit kunstneriske arbejde?

International glaskunstner
Medlem af DBF med registreret Firma : Glaspatch.

Jeg arbejder med sin egen nye kunstform Kunstmosaik, hvor der arbejdes i glas på glas, - samt kombineres med andre materialer såsom sten, metaller og granit.
.. Kun fantasien sætter grænser !!
Dette giver meget levende billeder til dekoration på væg eller i vindue, - inde som ude.

Symbolsproget præger mange værker, der har indbygget symboler og underfundige dobbelttydige elementer. Gru og glæde glimter i glasset.

Hvordan er kunsten en del af dit liv nu? Og i hvilket omfang?

Kunsten fylder mest i mit liv, men jeg har stadig en 50 % deltidsstilling, som laboratorietekniker. Dette passer mig fint, da jeg således har trygge rammer, og kan beskæftige mig med den vinkel i kunsten, som har min umiddelbare interesse uden at vurdere på, om det er salgbart. Der er plads til at eksperimentere og videreudvikle på min egen kunstform. Desuden har jeg stadig det kollegiale fælleskab og sociale liv, som følge med disse gode kolleger.
Måske lyder dette lønarbejde som en helt anden boldgade, men det har en fællesnævner med at udvikle, analysere eksperimentere og være målrettet.

Hvordan begyndte du på at udtrykke dig kunstnerisk?

I 2003 lavede jeg den første mosaik, og var stolt af at min mand ville have den op på væggen :). Den måler 1x1 m og hænger i vor stue. Og vil aldrig være til salg. Jooh ! Måske for 1/2 mille :)

Hvad er din største drøm med kunsten?

Min største ambition var at række ind mellem flere kunstformer og bruge glaskunsten til at udtrykke sig billedligt. Det at udtrykke meninger via glaskunst, som ofte kun bruges dekorativt, og få feedback tilbage af glæde og berørthed fra mine kunder er det største.

Jeg bevæger mig mellem billedkunst, glaskunt og kunsthåndværk og håber, at det er svært at sætte mig i bås. Thi-hi! Min drøm er mere eller mindre opfyldt, da jeg har fundet mig selv i min kunst. Jeg er tilknyttet gallerier og sælger også pænt direkte til private og virksomheder.
Jeg mangler måske nok en kunstpris eller en lille medalje, men det går nok - smiler!

Hvad er dine foretrukne arbejdsredskaber?

Min glasskærer er simpelthen uundværlig. Ligeledes min glasovn. Samt min samling af alverdens farvede glas, sten, og metaller.

Hvordan opstår dine værker?

De fleste opstår mere eller mindre spontant, ved inspiration fra et materiale eller fra et billede i mit hoved. Dog laver jeg også meget styrede ting, såsom bestillingsarbejder. Dette kræver en ultimativ kommunikation med kunden.

Hvad skal et godt værk indeholde/bestå af?

Det skal først og fremmest imponere ved sin stoflighed, tekstur farve og komposition. Dernæst fortælles der altid en en symbolistisk historie med en grænseflade mellem alvor og humor.

Mettes værker

Tjener du penge på dine værker

Ja, jeg tjener klart de penge ind, som jeg mistede i indtægt ved at gå ned i lønarbejdstid. Det bevæger sig mod at give et økonomisk overskud - Men det er ikke det vigtigste for mig. Det vigstigste er, at det giver mig og andre glæde.
Det at arbejde med det, som fænger en, er guld værd, og kan ikke prissættes.

Hvad arbejder du med lige nu? (Eller hvad blev du senest færdig med?)

Jeg arbejder på at integrere en endnu større del af metal i mine arbejder. Jeg har fået mig nogle gode industrielle partnere/sponsorer til at levere mig materialerne. Men disse vil jeg hemmeligholde for ikke at risikere at blive kopieret.

Kan du nævne en eller flere kunstnere - eller måske konkrete værker - der har gjort indtryk på/inspireret dig? Og hvorfor?

Her må jeg melde pas. Det er glasset og metallet alene, som inspirerer mig.

Hvor har du udstillet?

Jeg er kendt for Faxe kommunes våbenskjold RimFaxe og Skinfaxe udført i kunstmosaik, som kan ses i Rønnedes byrådssal – samt Faxe kommunes Borgmesterkæde med symbolske motiver indstøbt i glas.

 • Jeg har repræsenteret Danmark ved EMMA – European Masters of Modern Art - i Østrig i marts/april 2008.

Repræsenteres af

 • Galleri Brauner, Toldbodgade Kbh.
 • Borreby Galleri i Skælskør
 • GalleriX, Rungsted
 • Kunsthuset i Hillerød
 • Faxe kommunes turistkontor i Faxe

Faste udstillinger:

  Faxe kommunes byrådssal, Haslev (Faxe Logo)
 • (Gavldekoration), Plejecenteret Damgårdsparken, Stenløse
 • (borgmesterkæde), Faxe’s borgmester Rene Tuedal
 • Liselund Ny Slot, Møn (store mosaikker ivínduer)
 • Glasstudie, Allegade 66, Haslev - Glaspatch

Jeg har udstillet i utallige kunstforeninger m.m., som alle kan ses på min hjemmeside www.Glaspatch.dk

Hvilke af stederne vil du fremhæve - og hvorfor?

European Masters of Modern Art - i Østrig i Marts/April 2007. Her var jeg repræsentant for Danmark, hvilket gør mig glad og stolt. Desuden var det inspirerende at møde så mange dygtige kunstnere på et sted.

Hvad er din største oplevelse med din kunst - indtil nu? Og hvorfor?

Min største oplevelse er til stadighed at møde kunder, som bliver opslugt i glaskunsten - det overskygges kun af min egen skaberglæde. Det er det største!

Har du eget galleri?

Jeg har mit Glaspatch Galleri på min hjemadresse Allegade 66 4690 Haslev. Hvor jeg fylder det meste af huset. Hertil er netop tilføjet en stor glaspavillon til udstilling af værker i forhaven. Her kan værkerne ses med lysgennemstrømning, som giver et helt specielt liv til glasset.

Har du gjort dig en eller flere erfaringer/gode tips, som du vil give videre?:

Mit bedste tips: Klø på og tro på dig selv.

Har du evt. andre ting, du gerne vil fortælle?

Glas er godt for sjælen :)
Det er mere værd en penge i banken.

Mine fredsduer samler sig sammen til en udstilling for fred. Fugle flyver i flok, når de er mange nok. Der skal vist mange til for at skabe fred! :)

Fakta om kunstneren