95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...
Skriv til Malerpaletten

Kvalitetslærreder; Hvilke, hvorfor og hvordan!


23-06-2015 Vist: 746 gange.

Kvalitetslærreder; Hvilke, hvorfor og hvordan! Her får du tips, gode råd og vejledning til at vælge det helt rigtige lærred!

   

Både blindrammen og lærredet er organiske materialer, der bliver påvirket af fugt og rumtemperatur. Særligt varme og fugt kan få træet til at vride sig eller lærredet til at stramme sig op, så blindrammen trækkes skæv. Det er derfor vigtigt, at man vælger det helt rigtige lærred og blindrammer til sit arbejde.

Vælger man blindrammer, produceret i en høj kvalitet af f.eks. nordisk fyrretræ, vil man minimere risikoen for, at træet vrider sig. Nordisk fyrretræ udmærker sig nemlig ved at være langsomt voksende, og gør dermed træet og blindrammen mere stabil. Vælger man omvendt et billigt bomuldslærred på store mål eller billigt producerede blindrammer, oplever man ofte at disse vil vride sig, stå skævt eller læne på et hjørne. Har lærredet vredet sig mere end 5 cm, vil man betegne det som værende en stor skævhed og det er nødvendigt at afmontere og omspænde lærredet på en ny blindramme, hvilket kunne være undgået med et bedre opspændt lærred. Det kan endvidere vise sig at være svært at spænde et billigt bomuldslærred op, da kvaliteten på selve lærredet ofte er så ringe, at det revner, når man trækker i det. 

Discount lærreder kan dog være okay, til den der blot ønsker at øve sig, men ønsker man at beholde billedet i flere år, eller måske sælge det, er det et dårligt sted at spare. Man bør som minimum altid sikre sig at rammen er ordentligt stivet af og at blindrammen og lærredet er af en ordentlig kvalitet. Køb derfor altid ordentlige lærreder, det kan ikke betale sig andet i længden!

 

Hvilken lærredstype du skal vælge, afhænger af hvilke medier og teknikker du anvender. Her er en gennemgang af vores forskellige, mest brugte, lærredstyper:

 

Bomuld/Polyester 207:

Vores mest populære lærredstype er lærred 207. Lærredet er et meget stærkt, europæisk kvalitetslærred i bomuld/polyester. Polyesteren gør, at lærredet vil bevare sin stramhed. Det har en mellemgrov struktur til allround brug (310 G/M2).

 

Bomuld/Polyester 231:

Lærred 231 er ligeledes et st europæisk kvalitetslærred i bomuld/polyester, men er et billigere alternativ til lærred 207. Det har en mellemgrov struktur til allround brug (280 G/M2). 

 

Bomuld 203:

Lærred 203 er et bomuldslærred (230 G/M2), der er særligt velegnet til akvarelmaling. Strukturen er meget fin og er derfor også udviklet specielt til akvarelmaling. 

 

Hør 270

Lærred 270 er vores bedst solgte hørlærred. Lærredet er af bedste kvalitet og produceres i Belgien. Det har en mellemgrov struktur til allround brug. 

 

Find din nærmeste forhandler af kvalitetslærreder på www.jbf-art.dk eller besøg os på www.facebook.dk/malerpaletten samt www.instagram.com/malerpaletten

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"